Eidos kan gå konkurs

Situasjonen er desperat for Eidos. Hvis de ikke skaffer seg en kjøper eller en alternativ inntektskilde innen utgangen av måneden, kan selskapet bli slått konkurs.

I løpet av de siste årene har det gått dårlig med Eidos. Finansrapport etter finansrapport har fortalt om tap eller skuffende profitt, og siden i fjor sommer har Lara-utgiveren gjort det klart at de har vært på jakt etter en kjøper - enten i eller utenfor spillindustrien.

Nå er situasjonen dystrere enn på lenge. Eidos regner med at de kun har penger til å klare seg i kort tid fremover, og hvis de ikke har skaffet seg en kjøper eller en alternativ inntektskilde innen 25. mars, har kreditoren (Royal Bank of Scotland, eller RBS) rett til å kreve at selskapet skal oppløses og at verdiene deres skal legges ut for salg. Dette vil i så fall sannsynligvis bety slutten på Eidos som utgiver.

RBS har akkurat gitt Eidos et nytt lån på cirka 23 millioner britiske pund, noe som tilsier at de ikke ønsker å slå Eidos konkurs så snart muligheten byr seg, men det er i alle tilfeller klart at tiden begynner å renne ut for Eidos. Den britiske utgiveren har akkurat kunngjort at de tapte nærmere 30 millioner britiske pund i løpet av forrige finansperiode.

Eidos forteller imidlertid at de har fått et tilbud fra en kjøper, og at en avtale fortsatt er mulig. De forteller samtidig at det er en forutsetning for avtalen som de ikke vet om vil komme i orden, og at det derfor ikke er noen garanti for at det kommer noe som helst ut av den. Hvis ikke denne eller en annen avtale er i havn innen 22. april tør Eidos ikke å garantere at de har midler nok til å fortsette virksomheten sin.

Siste fra forsiden