Eidos kunngjør Shellshock: Nam '67

Vietnamkrigen ser ut til å bli en populær bakgrunn for krigsspill, og Shellshock: Nam '67 lover å vise et langt mer realistisk bilde av denne grusomme krigen enn vi hittil har sett i spill.

I Shellshock: Nam '67 spiller du en ung soldat på sitt første oppdrag. Med han vil du oppleve frykten, kaoset og grusomhetene som preget Vietnam-krigen. Spillet prøver å presentere et realistisk bilde av hva som skjedde under Vietnam-krigen, og utviklerne må nok forberede seg på litt kritikk fra enkelte hold for noen av detaljene spillet skal inneholde.

I dette spillet får du nemlig oppleve ting som Napalmbombing av sivile landsbyer og grusomme feller satt opp av Viet Cong-styrkene, begge eksempler på grusomheter som ble begått under denne kontroversielle krigen. Hermen Hulst, fra de nederlandske utviklerne i Guerilla Games, har dette å si:

- Med Shellshock: Nam '67 prøver vi å levere et spill som gir en så autentisk opplevelse av krig som mulig. Takket være dype studier av krigen, og i tillegg det at vi ikke er redd for å vise kontroversielle aspekter av krig, håper vi på å kunne tilby spilleren opplevelsen av virkelig å være til stede.

Spillets oppdrag er varierte, og du får oppleve alt fra krigsoperasjoner i stor skala til snike-baserte oppdrag hvor målet for eksempel kan være å snikmyrde en fiendtlig general. Du vil kjempe i operasjoner over hele Vietnam, og oppleve tette jungler, landsbyer og klaustrofobiske tunnelsystemer.

Shellshock: Nam '67 skal etter planen komme ut til PS2, Xbox og PC i juni i år. Hvis du synes spillet virker interessant kan du ta en titt på det offisielle nettstedet. For øyeblikket inneholder det ikke mer enn en trailer fra spillet, men det er nok ikke lenge til det blir oppdatert med mer informasjon.

Siste fra forsiden