Electronic Arts vil kjøpe Digital Illusions

De svenske skaperne av Battlefield-serien og Rallisport Challenge vil etter alt å dømme bli en del av Electronic Arts.

Det var i 1992 at verden først ble kjent med Digital Illusions, da deres første spill, Pinball Dreams, ble utgitt av 21st Century Entertainment. Spillet ble markedsført som den første ekte flipperspillsimulatoren, og knuste alle konkurrentene på markedet med sin fantastiske realisme, presentasjon og spillbarhet. Svenskene fulgte så opp med Pinball Fantasies og Pinball Illusions, og Pinball Fantasies regnes fremdeles som et av de beste flipperspillene noensinne.

Det ble imidlertid raskt klart at Digital Illusions ikke ønsket å lage flipperspill for evig og alltid. Deres første spill utenfor sjangeren var Benefactor, et lite kjent spill som kun kom ut til Amiga. Benefactor så ut til å være et relativt ordinært platformspill, men viste seg raskt å ha langt mer til felles med klassiske Lemmings, fra DMA Design (nå Rockstar North). I dag regnes det for å være en klassiker, på grunn av sitt geniale og avhengighetsskapende gameplay, men det ble aldri noen suksess på markedet.

Svenskene lot seg imidlertid ikke stoppe, og selskapets neste storsatsning må, med over en million solgte kopier, kunne betegnes som en kassasuksess. Dette var bilspillet Motorhead, som fremdeles står som et av de aller beste arkadebilspillene tilgjengelig, takket være glimrende spillbarhet, flott musikk og overraskende god grafikk. Den neste milepælen i selskapets historie kom i 2002, da Battlefield 1942 og Rallisport Challenge kom på markedet. Nå har Digital Illusions blitt et verdenskjent navn, og selskapet er et av de største utviklingsselskapene i industrien i dag.

Det ser det imidlertid ikke ut til at det skal forbli særlig lenge. Styret har nå sendt ut en melding til aksjonærene hvor de anbefaler dem å godta et bud fra Electronic Arts, som vil betale 61 svenske kroner per aksje for å sikre seg full kontroll over den svenske utvikleren. Dermed ser det ut til at Digital Illusions vil gå inn i historien sammen med store navn som Maxis, Westwood Studios, Origin og Bullfrog, som alle har endt sine uavhengige dager hos Electronic Arts.

Electronic Arts ser ut til å ha store planer for Digital Illusions, og sjefen for EA European Studios, Rory Armes, har fortalt at de ønsker fordoble antallet ansatte og introdusere flere nye franchiser i løpet av de fem neste årene.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne saken etter som den utspiller seg.

Siste fra forsiden