En gratispakke for den som ikke er lettskremt

Humble-gjengen gir bort Amnesia-spillene The Dark Descent og A Machine for Pigs.

Frictional Games

Om du er typen som liker å bli skremt vettet av har Humble Bundle et kjekt tilbud for deg. Nettbutikken deler nemlig ut gratiseksemplarer av Amnesia Collection for Windows, Mac og Linux. Pakken inneholder skrekkspillet Amnesia: The Dark Descent og oppfølgeren Amnesia: A Machine for Pigs.

Amnesia: The Dark Descent.
Frictional Games

Alt du må gjøre er å besøke spillets oppføring i Humble-butikken og trykke på knappen merket «Add to Cart». Når du har logget deg inn – eller registrert deg om du ikke allerede har en Humble-konto – får du Steam-nøkkelen tilsendt på e-post.

Tilbudet gjelder frem til klokken 19:00, lørdag 27. januar.

Gufne grøss

Amnesia: The Dark Descent ble opprinnelig lansert i 2010, utviklet av Frictional Games, og tok oss med på en meget uhyggelig reise. I rollen som Daniel våkner spillere opp i et falleferdig slott, der man får i oppgave å finne og ta livet av en mystisk person ved navn Alexander.

Vår anmelder lot seg rive med av den grusomme stemningen, og gav spillet åtte av ti på karakterskalaen:

– Amnesia: The Dark Descent er skummelt. Fryktelig, fryktelig skummelt. Stemningen er så tung og dyster at panikken aldri er langt unna, selv når det faktisk ikke skjer noe farlig i det hele tatt. Og når farene først dukker opp eksploderer det i en orgie av skrekk. Jeg måtte ta jevne pauser under spillingen, fordi det ble for mye for meg, skrev Joachim Froholt.

Amnesia: A Machine for Pigs.
Frictional Games

Tre år senere lanserte utvikler The Chinese Room oppfølgeren Amnesia: A Machine for Pigs, med enda flere grøss for spillere å pine seg gjennom. Konseptet var ganske likt som forgjengeren, denne gangen med en Oswald Mandus som hovedrolleinnhaver og slottet byttet ut med en rikmannsvilla.

Anmelder Bjarte Wathne Helgesen likte spillet godt, men mente det manglet sjokkfaktoren fra The Dark Descent:

– A Machine for Pigs er et ganske godt spill, med en velskrevet historie, godt stemmeskuespill, stemningsfull musikk, rimelig varierte og passelig gufne omgivelser og en god del ekle og skremmende øyeblikk. Det blir aldri hverken kjedelig eller frustrerende, det har ingen sekvenser som skiller seg spesielt ut i negativ retning og det er i på det hele et jevnt over stødig, velbalansert og velutviklet spill. Men i det store og hele er det ikke spesielt skummelt, et ganske stort ankepunkt når man snakker om grøssere, konkluderte han den gang.

I dag står det ikke så godt til hos The Chinese Room.
Utvikleren sa opp alle sine ansatte i fjor, men har likevel ikke lagt inn årene »

Siste fra forsiden