Blogg

En kriger melder klar

Det nærmer seg, og den første hæren er allerede i anmarsj mot slagmarken med noen av de mest fryktinngytende soldatene vi noen gang har sett.

Den mye omtalte og debatterte konsollkrigen nærmer seg med stormskritt. Det vil si at èn av aktørene vil bli stående iført brynje og nyslipt sverd og speide etter fiender ute på slagmarken - og der kan han bli stående en stund.

2. desember er den store dagen da spillmessig unntakstilstand erklæres, og tusenvis av spillentusiaster skal valfarte til butikken og legge sin hånd på den første stasjonære konsollen av neste-generasjons kvalitet. Microsoft later ikke til å senke sin kampberedskap til tross for at Sony og Nintendo ikke vil møte opp på den duggfriske enga på ennå en stund. Det kan gå langt ut i neste år før vi i det hele tatt ser nyss av dem på det europeiske kontinentet.

Microsoft stiller kanskje ikke opp med det mannskapet med best utstyr med sine tre prosessorkjerner, men de stiller opp med et krigshungrende mannskap som er stor når det gjelder enkeltmannsferdigheter.

Når dagen kommer og vi ser 360-bannerne vaie over den grønne sletta plasseres storheter som Kameo: Elements of Power, Perfekt Dark Zero, Project Gotham Racing 3, The Elder Scrolls IV, Need For Speed: Most Wanted, Peter Jackson`s: King Kong og Call of Duty 2 i front. Nå er det kun de færreste av oss som har sett disse soldatene i aksjon, og vi skal være forsiktige med å forhåndsdømme til tross for at det kommer svært gode rapporter fra deres respektive treningsleire.

Jeg tror at dette er den kanskje sterkeste fronten vi noen gang har sett ved en konsoll-lansering. De møter opp stolte og rakryggede og det er synd at de må vente så lenge på fienden for dette hadde virkelig potensiale til å bli en brudulje Xbox 360 kunne gått seirende ut av.

Sony og Nintendo vil nok få det hardt når deres dag kommer. Ikke bare er de slitne etter en lang marsj ut på sletta, men de kommer rett i strupen på noen som har lagt der og ventet og klargjort seg i mange måneder. Kampviljen skal det ikke settes spørsmålstegn ved, Sony kommer sannsynligivs best utstyrt og har den tallmessige fordelen, mens Nintedo har glødende entusiastiske menn som i en årrekke har vist at de kan slå kraftig fra seg.

Spekulasjoner og stalltips blir overflødige i denne omgang, men vi kan imidlertid konkludere med at Xbox 360 kommer først og de stiller hardt, noe som ofte er forutsetningene for å vinne en krig.

Siste fra forsiden