Arkadeskyting på bøljan blå

En spiller elsker havets våg

I Aqua skal du skyte deg gjennom en viktoriansk verden av stål og damp.

Den lille slovenske utvikleren Games Distillery har slått seg sammen med Microsoft Game Studios for å utgi sitt skytespill Aqua gjennom Xbox Live. Aqua ble opprinnelig kunngjort i 2008 for utgivelse på PC og Xbox 360, men nå ser det ut til at det er Xbox 360-utgaven man fokuserer på.

Virker ikke helt rettferdig.

Aqua er ifølge Games Distillery en arvtager til de gamle arkadespillene, nærmere bestemt den typen skytespill i fugleperspektiv som kontrolleres ved hjelp av to stikker. Man bruker altså en stikke til å bevege seg rundt og en til å skyte.

Som sine åndelige forgjengere går Aqua ut på å skyte seg gjennom horder av fiender på diverse brett. Vrien her er at du her er kaptein på et avansert, dampdrevet kampskip i en viktoriansk steam punk-verden. Skipet kan selvsagt forbedres med nye våpen og oppgraderinger, eller byttes ut med andre skipsmodeller.

Spillet skal visstnok også ha et taktisk element hvor du setter sammen og leder skvadroner av mindre slagskip, men pressemeldingen er litt vag på akkurat dette. Utover den historiedrevne kampanjen byr spillet på en flerspillerdel med forskjellige moduser.

Aqua laseres på Xbox Live i løpet av sommeren. PC-utgaven er det derimot ikke oppgitt noen dato for.

Siste fra forsiden