Endelig nytt Oddworld?

Sjarmerende Twitter-Abe erter oss med lovnader om avsløring innen 48 timer

Oddworld-sagaen startet i 1997 med Abe's Oddysee, og ble senere utvidet med Abe's Exoddus, Munch's Oddysee og senest Stranger's Wrath fra 2005. Serien har rukket å sjarmere mange med sin gjennomført rare verden og sine prompende skapninger.

Det femte spillet i serien har dessverre latt vente på seg etter at utvikleren Oddworld Inhabitants etter sistnevnte spill bestemte seg for å stanse spillutviklingen til fordel for å utvikle konsepter til bruk på tvers av film- og spillmediene.

Les også: Oddworld Inhabitants forlater spillindustrien

Abe's Oddysee er en klassiker av et plattformspill.

Nylig begynte likevel spekulasjonsmaskineriet å gå på høygir. Siden mai i år har Twitter-brukeren AbeMudokon delt anekdoter fra sitt liv hos Oddworld-spillenes Rupture Farms. I natt skrev mudokonen følgende melding:

– Om mindre enn 48 timer vil sannheten begynne å komme frem.

Ryktene sier naturligvis at det kommer et nytt Oddworld-spill. Det virker heller ikke helt usannsynlig, med tanke på at Maxis-grunnlegger Jeff Braun ifølge Gamasutra fortalte en skoleklasse om et nytt Oddworld-spill allerede i 2008.

Animasjonsfilm-grafikk

Ifølge samme mann skulle spillet være bygget på et "revolusjonerende nytt 3D-animasjonssystem" som skulle muliggjøre grafikk på nivå med animasjonsfilmer. Men hvorvidt det er dette prosjektet som nå skal avsløres, eller om Twitter-brukeren i det hele tatt har noe reelt å komme med, er høyst usikkert. Om det ikke er et nytt spill kan det også hende at det kommer en uttalelse om Oddbox-samlepakken vi har ventet så lenge på.

Les også: Anmeldelse: Oddworld: Stranger's Wrath

At Oddworld-nettsiden inneholder lovnad om snarlig oppdatering av siden har også gitt vann på møllen for ryktene, men en kjapp tur til det allmektige Internett-arkivet forteller at siden har vært i samme stand siden 2006. På tide med en oppdatering da, med andre ord.

Ifølge en bruker på det offisielle Oddworld-forumet har sjefen hos utviklerne Oddworld Inhabitants, Lorne Lanning, skrevet følgende på Facebook for en ukes tid siden:

– Det vil antagelig komme en uttalelse snart. Beklager for den lange ventetiden. Jeg kan ikke snakke om nye utviklinger før jeg har fått grønt lys for det. Håper dere vil få vite hva vi holder på med i løpet av en måneds tid.

Forhåpentligvis holder det med knappe 48 timer.

Oppdatering 17.07: Utvikleren Just Add Water har bekreftet at de holder på med flere nye Oddworld-spill i samarbeid med Oddworld Inhabitants.

Les også: Nytt Oddworld-spill på vei?

Siste fra forsiden