Enspillerkampanjen i Far Cry 5 vil ta rundt 25 timer å fullføre

Det er hvis man ikke blir distrahert av fisking og andre sideaktiviteter.

Ubisoft

Far Cry 5 ankommer PC, PlayStation 4 og Xbox One den 27. mars, og spillere som har tenkt å gå løs på skytespillet bør belage seg på å sette av en god slump med tid. Enspillerkampanjen vil nemlig ta rundt 25 timer å fullføre, har Ubisoft avslørt.

Hvorfor fullføre oppdrag når man heller kan ta seg en flytur?
Ubisoft

I et intervju med Gamespot fortalte spillsjef Dan Hay at en dyktig spiller kan komme seg gjennom kampanjen på 25 timer, men det kan også ta mye lenger tid. Spillet byr på en haug med sideoppdrag og andre aktiviteter, som ifølge Hay har en tendens til å distrahere spillere fra hovedoppdragene:

– Det vi har sett er at folk vandrer ut i verdenen og bruker fire eller fem timer på å fiske, drive jakt eller holde på med ting vi egentlig ikke hadde sett for oss. Så det kommer helt an på hvordan man spiller, sa spillsjefen.

Ved siden av kampanjen byr Far Cry 5 på ytterligere innhold i form av en flerspillerdel og byggeverktøyet Far Cry Arcade. Sistnevnte lar fans skape sine helt egne Far Cry-opplevelser, som de fritt kan dele med andre.

Religiøs krig i USAs bakgård

Far Cry 5 tar oss med til Hope County i delstaten Montana, der den høyreekstreme kulten Eden's Gate sprer vold og galskap. Med et utvalg gærne medhjelpere på slep blir det opp til spilleren å stanse kulten og befri lokalbefolkningen fra grusomhetene.

Sammenlignet med tidligere spill skal Far Cry 5 by på større spillerfrihet og et fokus på samarbeid. Konseptet virket å fungere godt da vi fikk prøve spillet i fjor, og vår skribent roste endringene gjort fra Far Cry 4:

– Med en ny komponist som ikler Montana-settingen stilfulle country- og rock ’n roll-toner, og spillmekanikker som fungerer like godt som i forgjengerne, er Far Cry 5 et svært attraktivt spill. Når det i tillegg har blitt gjort en omstrukturering i form av mer åpenhet i både historie og verdenskart – det vil ikke lengre være noen avsperrede områder forbeholdt senere deler av historien – er nysgjerrigheten rundt dette spillet komplett, skrev Jonas Magerøy.

Far Cry 5 får mikrotransaksjoner.
Ubisoft dropper riktignok «loot»-kister »

Siste fra forsiden