Far Cry 5 knuser seriens tidligere salgsrekorder

Spillet har solgt dobbelt så raskt som Far Cry 4.

Ubisoft

Far Cry 5 har knapt vært ute i en uke, og allerede har det gjort god butikk for Ubisoft. I en melding på sine nettsider kunngjorde utvikleren onsdag at skytespillet overgår seriens tidligere salgsrekorder – og det med god margin.

Spillere har flokket seg til Far Cry 5.
Ubisoft

I løpet av sine første syv dager solgte spillet dobbelt så mange eksemplarer som Far Cry 4 klarte i sin lanseringsuke. Ubisoft røper ingen eksakte salgstall, men forteller at forbrukere verden over har brukt nesten 2,4 milliarder kroner på spillet. Det gjør Far Cry 5 til den nest største lanseringen i selskapets historie, etter Tom Clancy's The Division.

– Jeg er stolt over at årene med hardt arbeid fra teamet vårt gir avkastninger, og at Far Cry 5-opplevelsen gleder så mange mennesker. Vi er beæret over spillernes mottakelse av Far Cry 5, og gleder oss til å se spillersamfunnet vokse etter hvert som vi fortsetter å støtte opp om spillet i de kommende månedene og årene, uttalte sjefsprodusent Dan Hay.

For å feire har utvikleren satt sammen en plakat med diverse statistikk fra spillernes første uke med Far Cry 5. Denne kan du se på Ubisofts nettsider.

Engasjerende spillverden

Far Cry 5 tar oss med til det fiktive Hope County i USA, der en høyreekstrem kult – Eden's Gate – terroriserer områdets innbyggere. I rollen som en nyankommet spesialagent må spillere knerte skurker og alliere seg med Hope Countys halvgale milits, i håp om å sette en endelig stopper for kultleder Joseph Seed.

Mens selve historien ikke tok skikkelig tak i vår anmelder, lot han seg rive med av stort estt alt det andre spillet har å by på:

– Jakt, fiske og friluftsliv går hånd i hånd med basehopping, bilkjøring og skuddvekslinger med innpåslitne kultmedlemmer, og det at man står fritt til å gjøre nesten hva man vil helt fra starten av, gjør dette til et av de mest åpne og interessante spilluniversene på lang tid. Spillets oppdrag, oppgraderinger og utfordringer legger også opp til at man skal få lov til å utforske, leke med og oppdage så mye som mulig etter hvert som man spiller, og det er utrolig givende å belønnes for kreativ og nysgjerrig spilling, mente Espen Jansen.

Far Cry 5 gir også spillere mer kreativ frihet.
Spillets byggeverktøy åpner for å skape helt unike opplevelser »

Siste fra forsiden