Hils på medhjelperne dine i Far Cry 5

Ny trailer introduserer gjengen du skal kjempe side om side med.

Når spillere får ta opp kampen mot kulten Eden's Gate i Far Cry 5 neste måned, går de ikke alene inn i krigen. Underveis i spillet får man nemlig møte på en rekke eksentriske figurer, som kan bidra til å gjøre jobben litt enklere.

Hunden Boomer kan bli kjekk å ha.
Ubisoft

Vi har allerede sett glimt av et par av disse medhjelperne, men i en fersk trailer sluppet denne uken tar Ubisoft seg av de offisielle introduksjonene. I videoen – som du kan se over – får vi hilse på syv leiesoldater, hver med sine unike egenskaper og en ekstrem forkjærlighet for våpen, blod og eksplosjoner.

Gjengen inkluderer blant annet en pilot som peprer fiender fra flyet sitt, en lydløs jeger som eliminerer motstanden med pil og bue og en pyroman som bare vil se verden brenne. I tillegg kan man få med seg Boomer, en skikkelig kosehund som river skurkene i fillebiter.

Krig og fred i Montana

Far Cry 5 legger stillehavsøyer og asiatiske landskap bak seg, og tar oss med til den grønnkledde delstaten Montana. I området Hope County herjer den høyreekstreme kulten Eden's Gate, og spillerens jobb blir å gjenopprette fred og fordragelighet – koste hva det koste vil.

Sammenlignet med tidligere spill skal Far Cry 5 by på større spillerfrihet og et fokus på samarbeid, blant annet med de ovennevnte medhjelperne dine. Konseptet virket å fungere godt da vi fikk prøve spillet i fjor, og vår skribent roste endringene gjort fra Far Cry 4:

– Med en ny komponist som ikler Montana-settingen stilfulle country- og rock ’n roll-toner, og spillmekanikker som fungerer like godt som i forgjengerne, er Far Cry 5 et svært attraktivt spill. Når det i tillegg har blitt gjort en omstrukturering i form av mer åpenhet i både historie og verdenskart – det vil ikke lengre være noen avsperrede områder forbeholdt senere deler av historien – er nysgjerrigheten rundt dette spillet komplett, skrev Jonas Magerøy.

Far Cry 5 kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 27. mars.

Skytespillet skal også få diverse utvidelser, avslørte Ubisoft nylig.
De som kjøper spillets sesongpass får også med Far Cry 3 på kjøpet »

Siste fra forsiden