Epic kjøper Rocket League

Epic Games kjøper opp Rocket League og Psyonix

Oppdatert: Bilfotballspillets fremtid på Steam er usikker, og mange spillere er svært misfornøyde.

Psyonix

Oppdatering 9:00: Tross Psyonix' garantier om at oppkjøpet blir positivt for Rocket League, har ikke spillerne latt seg overbevise. Både profesjonelle spillere og entusiaster har tatt til sosiale medier for å kritisere beslutningen.

Også på Steam har spillet fått gjennomgå, da fans har stilt opp i hopetall for å gi sin mening via Rocket Leagues brukeranmeldelser. Siden kunngjøringen har spillet fått inn godt over 1 000 negative omtaler, og de fortsetter å fosse inn.

Opprinnelig sak følger.

Epic Games fullførte denne uken forhandlinger om å kjøpe utviklerstudioet Psyonix, best kjent som skaperen av Rocket League. Fortnite-makeren får med seg det populære bilfotballspillet på kjøpet, i en avtale som visstnok skal bli utelukkende positiv for Rocket League-fans.

Ifølge Psyonix er oppkjøpet kun positivt for Rocket League-fans.
Psyonix

Via sine nettsider forteller Psyonix at overgangen i første omgang ikke vil få noen betydning for den daglige driften av Rocket League. Det er det samme teamet som skal sitte bak rattet, og nye oppdateringer vil forsatt rulles ut med samme hyppighet.

Utvikleren trekker også frem økt støtte til spillets e-sportavdeling. Basert på pengesummene Epic har spyttet inn i Fortnite som e-sport, er det ikke utenkelig at samarbeidet vil styrke både eksisterende turneringer og resultere i et utvidet tilbud i flere deler av verden.

Hva med Steam?

På lang sikt vil Rocket League etter hvert ta turen over til Epic Games-butikken, og det er her situasjonen blir litt uklar. I en uttalelse til The Verge antyder Epic nemlig at PC-versjonens dager på Steam kan være talte.

– PC-versjonen for Rocket League kommer til Epic Games-butikken sent i 2019. I mellomtiden vil spillet fortsatt være til salgs via Steam, og i ettertid vil det fortsatt støttes på Steam for de som allerede har kjøpt det.

Mens uttalelsen tilsynelatende hinter om at Rocket League etter hvert ikke vil selges i Valves butikk, påpeker Epic at noen endelig beslutning om spillets fremtid på Steam så langt ikke er tatt.

Enn så lenge venter Epic og Psyonix på at oppkjøpet skal godkjennes offisielt, noe som trolig skjer i månedsskiftet mai-juni. Noen kjøpssum er ikke offentliggjort.

Les også: – Vi slutter med eksklusive avtaler om Steam gir utviklerne 88 % av salgsinntektene »

Siste fra forsiden