Epic viser krefter med ny teknologidemo

Dette kan vi vente oss av Unreal Engine 4 på neste generasjons konsoller.

I et møte med potensielle investorer og kunder under årets GDC viste Epic frem nye spillmotorkrumspring. I år som i fjor var det Unreal Engine 4 som sto på agendaen, blant annet med en spenstig teknologidemo kalt Infiltrator. Demonstrasjonen kan sees nederst i artikkelen.

Ifølge Polygon ble Infiltrator vist som et eksempel på hva man kan vente seg av Unreal Engine 4 på de kommende spillkonsollene fra Sony og Microsoft. Flere tusen samtidige lyskilder og sanntids skyggelegging er noen av egenskapene som ble nevnt.

En skal ikke trenge det hvasseste på markedet for å kunne kjøre teknologidemoen heller; Epic-president Mark Rein har fortalt at Infiltrator kjører på et umodifisert Nvidia GTX 680-kort.

Demonstrasjon nummer to

Også i fjor viste Epic frem en teknologidemo av Unreal Engine 4. Den gang gikk det et par måneder før allmuen fikk tilgang til en videodemonstrasjon, og fokuset var mye mer på det tekniske. Samtidig slapp Epic da en demonstrajson kalt Elemental som viste både varme og kalde omgivelser.

Siden Xbox 360 og PlayStation 3 kom på markedet for sju år siden har Unreal Engine 3 etablert seg som en av de ledende spillmotorene. Utviklere av alle slag har benyttet seg av motoren, og flere av de aller største spillene har hatt den under karosseriet.

For et par uker siden viste også lysteknologifirmaet Geometrics frem en teknologidemonstrasjon som viste spenstige lyseffekter tenkt til PlayStation 4.

Infiltrator-demonstrasjonen.

Siste fra forsiden