Er denne PlayStation 4 Slim-konsollen ekte?

Alle klør seg i hodet over de lekkede bildene.

Er dette en ny PlayStation 4?
Eurogamer

Over helgen dukket det opp noen bilder av en tynnere utgave av PlayStation 4 på auksjonsnettstedet Gumtree. Polygon nappet opp saken, tok kontakt med selgeren på auksjonssiden, og fikk dermed et par ekstra bilder å rutte med. Auksjonsoppføringen har siden blitt tatt ned.

Spørsmålet nå er om denne «Slim»-utgaven av PlayStation 4 er ekte eller ikke. De siste månedene har vi sett noen svært troverdige «lekkasjer» som har vist seg å være oppspinn – mest oppsiktsvekkende Nintendo NX-kontrolleren som mange spillnettsider lot seg lure av. Da var det snakk om en 3D-printet håndkontroller, designet nettopp for å lure Internett.

Noen av bildene viser den matte konsollen som pakkes ut av esken, mens andre bilder viser konsollen sammen med en vanlig PlayStation 4 for å vise forholdet mellom dem. Dersom bildene er ekte ser det ut som om den nye varianten av konsollen mister utgangen for optisk lyd, men beholder nettverksporten og porten som brukes for PlayStation Eye-kameraet. I tillegg er det to USB-innganger på fronten av konsollen.

Sony har så langt ikke uttalt seg om bildene, så inntil videre er det nok lurt å ta alt dette med en klype salt.

Avduking i september?

Dersom denne nye PlayStation 4-varianten er ekte forventer vi at den avdukes under Sonys New York-arrangement 7. september. Der er det også ventet at vi får feste øynene på den mer kraftige varianten av konsollen som går under kodenavnet PlayStation 4 Neo. Rykter om den mer ytelsessterke konsollen har vært en av de største spillnyhetene det siste halvåret.

Microsoft er også med på oppgraderingsløpet. I sommer avduket de Xbox One S under åpningen av sin E3-konferanse og avsluttet med å annonsere Project Scorpio – som de kalte «den kraftigste konsollen på markedet». Da hadde Sony allerede vedgått bare noen dager i forveien at de jobbet med en oppgradert versjon av PlayStation 4.

Vår kommentator mener: Kraftigere versjoner av PlayStation 4 og Xbox One er på vei og det er bra for konsollspillere »

Siste fra forsiden