Feature

Spillåret 2018 - Gøran Solbakken

Er det mulig å toppe 2017?

Vi får se, men Gøran har i hvert fall ikke hatt store problemer med å finne ti spill han gleder seg til i 2018.

Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til.
EA, Privat, montasje Gamer.no
1: Side 1
Side 2

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen har fortalt om spillene de gleder seg til å sjekke ut i 2018. Nå er det Gøran sin tur til å dele sin liste.

Spillåret 2017 var et av de beste, og det er en fryd å se tilbake på alle de gode spillene jeg anmeldte, fullførte eller bare spilte litt. Det er også litt trist å se tilbake på alle de tilsynelatende gode spillene jeg ikke rakk, som føyer seg inn i et stadig voksende urørt spillbibliotek.

Uansett så ser jeg også på 2018 med iver og glede, og det er svært mange spill jeg gleder meg stort til å spille. Lista kunne også vært mye lenger, men jeg har prøvd å hoppe over de største, mest etterlengtede titlene som Red Dead Redemption 2, The Last of Us 2 (hvis det kommer i 2018), Spider-Man, Far Cry 5, A Way Out og en rekke andre.

Jeg har også prøvd å holde lista til spill som med all sannsynlighet kommer i 2018 (med et eller to unntak), så noen spill har også uteblitt av den grunn.

Se også listene til:

Kingdom Come: Deliverance

Sverdet mitt er større enn sverdet ditt!

Sjanger: Action, Rollespill
System: PC, PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Warhorse Studios
Kommer: 13. februar

Hva om noen lager et historisk rollespill med sverdkamp, skinnende rustninger og alt som hører til, men dropper alt som har med fantasi og magi? Det driver utviklerne i Warhorse med, og det ser uhyre spennende ut.

De velger realisme og historisk korrekthet i stedet for magiske rustninger, flammesverd og dragerop, noe denne type spill og sjanger er litt bortskjemt med. Kampsystemet virker meget spennende, og utviklerne har sagt at det er ferdigheten til fekteren, ikke størrelsen på sverdet, som avgjør hvem som lever og dør i en kamp.

Utover dette ser det ut til at de bygger en stor og omfattende verden, med mange spennende mekanikker og systemer helt i tråd med tidsperioden spillet skal foregå i. Spennende tanke, morsom vri på en ganske vant sjanger, og jeg håper Kickstarter-spillet lever opp til forventningene.

God of War

Kratos og poden.
Sony Computer Entertainment
Les også
Anmeldelse: God of War

Sjanger: Action
System: PlayStation 4
Utvikler: Santa Monica Studio
Kommer: Q1 2018

Ja, jeg vet jeg sa innledningsvis at jeg skulle holde meg unna de største og mest omtalte titlene. Men det nye God of War ser så utrolig kult ut, at denne listen hadde blitt feil om det hadde vært utelatt.

Den nye retningen utviklerne ser ut til å ta Kratos, og hvordan samspillet mellom han og sønnens hans kan bli er noe jeg ser veldig frem til å utforske. Dette, sammen med den norrøne settingen, kampsystemet og det faktum at Kratos er en av de figurene jeg har hatt det mest gøy med på PlayStation, gjør at jeg gleder meg veldig mye til God of War kommer en eller annen gang 1. kvartal, håper jeg.

Griftlands

Deal or no deal!

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Klei Entertainment
Kommer: Tidlig 2018

Klei er en av mine favorittutviklere, og det er svært få av spillene deres jeg ikke har likt. Mark of the Ninja, Invisible Inc. og Don't Starve er alle spill jeg varmt anbefaler til hvem det måtte være.

De holder kortene veldig tett til brystet med Griftlands, og det eneste vi egentlig vet med sikkerhet er at dette er et rollespill, at kampene ser ut som om de kanskje er turbaserte og du reiser rundt i en verden og slåss sammen med i hvert fall to andre venner.

Utviklerne har sagt at alt i spillet kan forhandles og kjøpslås, noe som høres meget interessant ut.

Sunless Skies

Dette blir utrolig spennende.

Sjanger: Strategi, eventyr
System: PC
Utvikler: Failbetter Games
Kommer: Early Access nå, slippdato i 2018 en gang

Når man snakker om favorittutviklere så er også Failbetter Games verdt å nevne. Helt siden jeg ble opplukt i deres univers via Sunless Sea på iPad, har jeg hungret etter mer dem.

Nå i 2018 får jeg endelig mulighet til dette i Sunless Skies. Også dette spillet følger den samme oppskriften som forgjengeren, samt nettleserspillet Fallen London. Den rare, fascinerende og utrolig velskrevne dialogen og teksten i spillet grep tak i meg på en måte lite annet har gjort.

Det å ha et spill som er så tekstbasert som dette, men samtidig som er så bra på å formidle stemning, både merkverdig og guffen, er imponerende i seg selv. Og universet Failbetter Games har skapt i de tre spillene sine, men en blanding av steampunk og Lovecraft-monstre er noe jeg er veldig klar for å sløse bort mange nattetimer på i 2018.

Frostpunk

Regner med dette ikke bare blir koselig.
11 bit studios

Sjanger: Strategi
System: PC
Utvikler: 11 bit studios
Kommer: Q1 2018

11 bit studios imponerte stort med This War of Mine, som kom for et par år siden. Nå er de snart klare til å slippe sitt neste spill, Frostpunk, og de mener de skal gjøre det i løpet av det første kvartalet i 2018.

I Frostpunk, som for øvrig kanskje er den kuleste spilltittelen i 2018, skal du styre utbyggelsen og driften av en by. Verdenen du befinner deg i er kald, og du må kjempe mot dette og en rekke andre utfordringer for å få byen til å vokse, og samtidig få befolkningen til å øke. Underveis må du ta en rekke vanskelige valg, der du garantert må gjøre ting på bekostning av noe annet.

Det er her noe av utfordringen i spillet tilsynelatende ligger, og utviklerne vil at spillerne skal føle på valge de gjør, og hvordan dette påvirker mannen i gata. Målet er også å utvikle seg såpass at man begynner å utforske verdenen rundt, og prøver å finne ut av hvorfor ting har blitt som det er.

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden