Feature

Spillåret 2018 - Gøran Solbakken

Er det mulig å toppe 2017?

Vi får se, men Gøran har i hvert fall ikke hatt store problemer med å finne ti spill han gleder seg til i 2018.

Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til.
EA, Privat, montasje Gamer.no
1: Side 1
Side 2

Anthem

Sjanger: Action, rollespill
System: PC, PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Bioware
Kommer: 2018

Det ser i hvert fall nydelig ut.
EA

Et av spillene på lista jeg er mest usikker på, men som jeg samtidig vet at hvis Bioware treffer, så er det også mest sannsynlig et av spillene jeg kommer til å spille mest i 2018.

Det er nok også et av de spillene som har størst sjanse for utsettelse, men jeg håper og tror jeg kan spille dette mot vinter og julefeiring.

Utifra den traileren som har blitt vist ser dette ut til å bli Bioware sitt Destiny. Du skal ut og gjøre oppdrag, skyte og ta livet av fiender sammen med andre venner, du samler utstyr og forbedrer sikkert evnene til figuren din.

Verdenen ser spennende og nydelig ut, og Bioware har tross alt laget bra spill før, så jeg har trua på dette også.

Bayonetta 3

Denne damen sparker hardt fra seg.

Sjanger: Action
System: Nintendo Switch
Utvikler: Platinum Games
Kommer: 2018

Bayonetta er, uten tvil, en av de kuleste heltinnene i spillverden. Hun kan hamle opp med de mest utrolige fiendene, har ekstremt kule våpen og er akkurat passe hoven i alt hun gjør. Det hjelper også på at det er Platinum Games, også en av mine favorittutviklere, som står bak utviklingen av spillet.

Utover dette er det fint lite vi egentlig vet om spillet, annet enn at det nok en gang blir eksklusivt på Nintendo, denne gangen Switch. Jeg er klar for alt denne damen, og dette utviklerstudioet, har å komme med. Og skulle du trenge enda flere argumenter, så har Bayonetta gønnere fastmontert på de høyhæla skoene sine, og stort kulere enn det blir det ikke.

Code Vein

Anime møter Dark Souls med en tvist.
Bandai Namco
Les også
Anmeldelse: God of War

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Bandai Namco
Kommer: 2018

Jeg er veldig svak for From Software og sjangeren «deres» soulsborne. Det er imidlertid svært få som har greid å få til den samme kvaliteten på denne type actionspill, men i 2017 kom det et par gode alternativer i The Surge og Nioh.

Code Vein fra Bandai Namco ser ut til å treffe den soulsborne-nerven, samtidig som de ikke er redd for å stake ut sin egen kurs. Her spiller du som en «Revenant» som kan absorbere fienders livskraft for å øke sin egen styrke. En av tingene som gjør Code Vein unikt er at du hele tiden har med deg en datatstyrt partner, som bistår i kamp og med dialog underveis.

Utover dette har spillet en kul visuell stil, og kampsystemet virker tøft.

Phoenix Point

Kan fort miste mange timer til Phoenix Point.
Snapshot Games

Sjanger: Strategi
System: PC
Utvikler: Snapshot Games
Kommer: Q4 2018

Dette er det nye strategispillet fra Julian Gollop, mannen som stod bak XCOM, og som nå sammen med Snapshot Games skal lage det de kaller en spirituell oppfølger til XCOM.

Og det er mange likheter å spore her, i hvert fall ifølge den informasjonen vi har fått om spillet til nå. Året er 2057, og romvesen er i ferd med å ta over jorden. Phoenix Point er den siste motstandsbasen vi har, og det er opp til spilleren å forhindre at menneskeheten dør ut.

Phoenix Point følger mye av den samme strukturen som XCOM, der man har de turbaserte kampene, samt et større strategisk perspektiv på verdensnivå. Utviklerne har også sagt at fiendene utvikler seg etter hvordan taktikk man bruker som spiller, og hvordan hele spillet avsluttes påvirkes av avgjørelser underveis.

The Last Night

Rett og slett nydelig!

Sjanger: Action
System: PC, Xbox One
Utvikler:
Kommer: 2018

Første gang vi fikk se noe til The Last Night var under E3 i 2017, og det var først og fremst den visuelle stilen og den fantastiske musikken som gjorde meg interessert. Spillet ser ut som en 2D-variant av Blade Runner, og hvis spillet lever opp til det vi har sett så langt så er jeg veldig spent i hvert fall.

Vi har fortsatt ikke sett veldig mye av hvordan spillet egentlig spilles, men utviklerne sier dette er et cinematisk plattformspill, og det er noe jeg kan like veldig godt. Det har også vært kontroverser rundt designer Tim Soret, og visse uttalelser han har kommet med på Twitter angående Gamergate og feminisme. Han har i ettertid beklaget disse uttalelsene, og utgiver Raw Fury har også kommet med uttalelser som forsikrer at dette ikke stemmer med den Soret de kjenner til idag.

Uansett så ser The Last Night ut til å kunne bli noe helt spesielt, og jeg er mer enn klar for å slå kloa i sluttproduktet en eller annen gang i 2018.

Lyst på flere spill å se frem mot? Se hva andre skribenter gleder seg til i 2018 »

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden