Er dette PS Move til PlayStation 4?

Nypublisert patent hinter om en forbedret veivespake til konsollen.

Er dette Sonys nyeste PlayStation Move-spake?
Freepatentsonline.com

Mens konkurrent Xbox One like godt stappet inn et Kinect-kamera i alle kjøp, har Sony hold det bemerkelsesverdig knyst rundt fremtidige planer for en ny utgave av PlayStation Move til nylanserte PlayStation 4. Nå har det dog dukket opp en patent som tyder på at noe skjer på veivefronten hos Sony også. Dette melder CVG.

Slik ser den patenterte spaken ut.

Egentlig er patenten fra juni 2012, men den ble først offentliggjort nylig. Etter alt å dømme planlegger Sony en ny PS Move-spake som minner om den vi allerede kjenner fra PlayStation 3. Nyvinningen virker å være en berøringsflate på midten av den avlange spaken, og et annet knappeoppsett, noe som tegner mot en lansering til PlayStation 4.

Det er ikke utenkelig at denne nye utgaven av PS Move blir å erstatte den nåværende på sikt. Sony har dog tidligere ytret at den gamle kontrolleren er kompatibel med fremtidige PlayStation 4-spill, men at man må bruke det nye PlayStation-kameraet og ikke PS Eye slik som på PlayStation 3.

Kontrovers med PlayStation-kameraet

Selv om bevegelseskontrollerne virker å være et stykke unna enda – om de i det hele tatt blir sluppet – har det nye PlayStation-kameraet allerede rukket å tiltrekke seg kontroversielle nyhetsoppslag.

For et par uker siden skrev vi om hvordan enkelte PlayStation 4-kunder brukte kameraet til å strømme ueffent materiale via spillappen Playroom til nettstedet Twitch. Strømmingsleverandøren bestemte seg til slutt for å fjerne støtten for applikasjonen og begrunnet valget med at for mye av innholdet falt utenfor deres rettningslinjer.

Fikk du med deg våre tidlige tanker om Sonys nyeste konsoll?
Les vårt førsteinntrykk av PlayStation 4 »

Siste fra forsiden