Twitch slår ned på PlayStation 4-strømming etter narkotika og sex

PlayStation 4-appen Playroom gjør det lett å vise frem alt som skjer i stua.

Slik skal Playroom brukes.
Sony

Twitch strammer nå inn på hva som kan strømmes fra PlayStation 4-appen Playroom etter at noen brukere tar det hele litt langt. Dette melder flere nettsteder, blant annet Kotaku og Polygon.

Playroom er et program som tar opp video fra PlayStation-kameraet og lar spillerne legge på små roboter og andre finurligheter. Kombinert med PlayStation 4s brukervennlige strømmingsfunksjon gjør dette at folk kan vise hva som skjer i de mange hjemmene ute i verden.

Ikke bare bra

Playroom blir ikke bare brukt til lek og moro som egner seg for de under 18.

Tingen er bare at Twitch i utgangspunktet kun tillater spillinhold – med god grunn, viser det seg. Siden lanseringen i Nord-Amerika 15. november har det dukket opp flere tilfeller av lugubre aktiviteter der folk bruker PlayStation 4-appen på alternative måter. Seksuelle handlinger, bruk og fremvisning av narkotika, og andre lignende ting har blitt strømmet gjennom konsolltjenesten.

I en rekke Twitter-meldinger forsikrer Twitch om at de har folk på saken som slår hardt ned på strømming av innhold som ikke er relatert til spilling i Playroom.

– Mens Twitch fortsetter å trekke til seg nye sendere, ønsker vi å holde fokuset på våre tjenestekrav og gjenta at vi er en tjeneste for spillrelatert innhold. Vi har også et team, støttet av et hovedsaklig positivt innstilt nettsamfunn, som jobber døgnet rundt for å sikre at kravene opprettholdes. Det er opp til våre partnere å bestemme hvilke Twitch-funksjnoer som integreres i deres maskinvare og programmer, sier Twitch om saken i en uttalelse til Kotaku.

Så har vi kommentarfeltet, da

Det er ikke bare de som strømmer som er problemet. Da Gamer.no sjekket ut en Playroom-strøm via PlayStation 4 søndag kveld, snublet vi over en heller uskyldig voksen vennegjeng som lekte seg med programmet. Gjengen inneholdt to kvinner og tre menn, en av de mørkhudet. På sitt meste hadde sofagjengen rundt 170 samtidige seere, og i kommentarfeltet haglet det med rasistiske bemerkninger, og slibrige replikker og anmodninger. Gjengen virket å ta det meste med et smil, men det var tydelig at noen av kommentarene ikke falt helt i smak.

The Spartan Show er en av de mer positive alternative bruksområdene til Playroom.

I en annen sending strømmet en kvinnelig spiller Knack, med kamera og mikrofon. Også her var kommentarfeltet en sørgelig blanding av kontaktforespørsler – noen uskyldige, men de fleste av den mer snuskete sorten.

Noen gode ting har det likevel kommet ut av funksjonen. I helgen satte et par opp et innringer-show via applikasjonen, som fikk mye positiv oppmerksomhet. Selv Sonys Shuhei Yoshida svippet innom for å se på, mens selskapets Adam Boyes faktisk ringte inn. Uansett om programmet var mer positivt anlagt, bryter det nok likevel med Twitch sine retningslinjer om å holde fokuset til spillstoff.

Kanskje er slike problemer grunnen til at konkurrenten venter med strømming.
Xbox One støtter ikke Twitch-strømming ved lansering »

Siste fra forsiden