Et av årets mest fantasifulle spill er på vei til Xbox One

What Remains of Edith Finch er bare en snau uke unna for alle Xbox One-eiere.

Annapurna Interactive

Det forunderlige eventyrspillet What Remains of Edith Finch er nå på vei til Xbox One. Nyheten dukket opp sent onsdag kveld, og kommer sammen med en fersk trailer (som du kan se i videovinduet nederst).

Spillet ble i utgangspunktet annonsert som en PlayStation-eksklusiv tittel, men ble etter hvert også annonsert for Windows. Det dukket omsider opp i april i år, og høstet stort sett bare lovord fra den gemene spillpressen.

What Remains of Edith Finch er litt av dette.

Datoen for den kommende Xbox One-utgaven er satt til den 19. juli, som betyr at alle Xbox One-eiere kan oppleve dette merkverdige eventyret om en veldig snau uke.

Fantasifullt og sørgelig

What Remains of Edith Finch er et førstepersons eventyrspill hvor man (blant annet) jobber på en fiskefabrikk, spiller som en ugle, flyr drager og deltar i en vaskekte tegneserie – å påstå at det er et svært lekent og fantasifullt spill er dermed ikke så veldig unaturlig.

Og litt av dette. Og veldig mye annet.

Og det til tross for at det egentlig er et spill med en enormt mørk og sørgelig tematikk: Du spiller som det siste gjenlevende medlemmet av Finch-slekten som – på vei gjennom det gamle familiehjemmet – får oppleve de aller siste øyeblikkene i livet til sine besteforeldre, onkler, tanter og så videre.

Vår anmelder stemplet What Remains of Edith Finch som et av årets mest eventyrlige dataspill da det ble sluppet i april i år:

– What Remains of Edith Finch er en kort og engasjerende fortelling om menneskeskjebner, familiebånd, livet og døden. Spillet står fullt på høyde med de fleste andre i sin sjanger, men skiller seg positivt fra flere av konkurrentene ved å konstant vri og vende på både utseende og spillfunksjoner mens man spiller, skrev undertegnede den gang.

Flere spill er på vei til Xbox One i den nærmeste framtid:
Husker du Fortnite? »

Slik annonserte Giant Sparrow den kommende Xbox One-versjonen.

Siste fra forsiden