Podkast

Retro Crew

Et kjærlighetsbrev til Atari

I dag snakker Retro Crew med mannen bak magasinet Atari Gamer.

Darren Doyle

Selv om det sjeldent får mye oppmerksomhet i den generelle spillpressen, eksisterer det fortsatt et levende miljø rundt mange av de populære, gamle spillformatene. Det kommer for eksempel stadig nye spill, demoer og til og med maskinvareprodukter dedikert til disse plattformene.

Darren Doyle er grafisk designer og Atari-entusiast, og har satt sammen et magasin som går i dybden på Atari 8-bit-datamaskinene, som var populære tidlig på åttitallet.

Magasinet har blant annet imponert Retro Crews Ketil Espenæs, og i denne episoden av Retro Crew snakker han og Jostein Hakestad med Darren Doyle om prosessen og motivasjonene bak prosjektet.

Det blir selvsagt også mye generelt Atari-prat, og Darren røper også at han er involvert i å overføre den isometriske Atari/Spectrum-klassikeren Where Time Stood Still til Amiga.

Darren Doyles magasin kan kjøpes direkte fra Homebrew Heroes.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 75 episoder til nå, og her er de tre forrige:

– Det er fullt mulig å skaffe seg en fullstendig NES-samling
Vi ser på bestefaren til Dragon Age
Knappesekvensene kan spores tilbake til Dragon's Lair

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden