– Et nytt Fallout-spill er på vei

Lekkede dokumenter viser angivelig hva Bethesda pønsker på.

Kan det være Fallout 4?
Bethesda Softworks

For tiden pusler spillutvikler Bethesda visstnok med et nytt Fallout-spill. Spillbloggen Kotaku hevder å ha fått tilgang på verifiserte dokumenter brukt i forbindelse med skuespillerprøver.

Det er en stund siden Fallout 3 kom ut nå.

Basert på dokumentene – som inneholder dialogsnutter, karakterbeskrivelser og referanser til kjente områder fra spillserien – virker det som om prosjektets kodenavn per nå er The Institute. Det er verdt å merke seg at ordet «Fallout» ikke nevnes en eneste gang i dokumentene, men ut fra de øvrige opplysningene er det vanskelig å se for seg at spillet ikke er koblet til det etablerte universet.

Se, han/hun snakker!

Det kan virke som om Bethesda denne gangen ønsker å la hovedpersonen snakke. Dokumentets åpningsmonolog bruker den velkjente linjen «War. War never changes», som tradisjonelt har blitt lest av skuespiller Ron Perlman i de tidligere Fallout-spillene. Også denne gangen vil man etter sigende kunne velge mellom å spille som en mannlig eller kvinnelig hovedperson, som begynner eventyret etter å ha våknet fra kryogenisk søvn.

Postapokalypsen har ikke det bredeste fargespekteret.

Andre figurer som dukker opp i dialogprøvene er radioverten Travis Miles, en person ved navn Preston Garvey og en ingeniør som heter Sturges.

At steder fra universet, slik som liksom-Massachusetts-området The Commonwealth og postapokalypsens svar på MIT kalt The Institute dukker opp i teksten er også tegn på at dette er et nytt spill i Fallout-universet.

Siden dette etter alt å dømme er dokumenter brukt i forbindelse med leting etter stemmeskuespillere, er det vanskelig å vite hvor mye – om noe – av innholdet som vil bli brukt i et eventuelt spill.

Dette er heller ikke det første vi har hørt om skuespilleroppdrag til et nytt Fallout-spill. Tidlig i 2013 hintet Erik Todd Dellum, som spiller DJ Three Dog i Fallout-spillene, om at han skulle få gjøre rollen igjen. Den gang kunne det dog virke som om en tv-serie satt i det postapokalyptiske ødelandet var på vei.

Omfattende lurendreieri

Dette var beskjeden til de som klikket seg inn på survivor2299.com etter avsløringen.

De lekkede dokumentene dukker opp bare dager etter at det mystiske nettstedet thesurvivor2299.com ble avslørt som tøys og tull. I flere uker jobbet interesserte og ivrige Fallout-fans med å prøve å finne ut hva det mystiske nettstedet egentlig hintet mot – den mest populære teorien var at Bethesda ønsket å avduke noe Fallout-relatert under helgens VGX-utdeling.

Den omfattende spøken skal angivelig ha kostet nært 6000 kroner å gjennomføre, med et mål om å lokke ny informasjon ut av utvikler Bethesda. Etter at den, etter alt å dømme, priviligerte spøkefuglen fikk en rapp på fingrene av Bethesdas PR-sjef, Pete Hines, ble lurendreieren tvunget til å avslutte prosjektet.

Fallout 4 er ikke det eneste utgiverhuset Bethesda pludrer med om dagen
Onsdag kveld fikk The Elder Scrolls Online en endelig utgivelsesdato »

Siste fra forsiden