Et nytt Valkyria Chronicles er under utvikling til PlayStation 4

SEGA pusser samtidig opp det kritikerroste PlayStation 3-spillet.

SEGA

Japanske Famitsu melder om at Sega jobber med et nytt Valkyria Chronicles-spill til PlayStation 4 kalt Valkyria of the Blue Revolution.

Dette blir det fjerde spillet i strategiserien, og det første som kommer til en stuekonsoll siden serien debuterte på PlayStation 3 i 2008. De to påfølgende innslagene kun ble lansert på PlayStation Portable.

Det første spillet kommer til PlayStation 4

Lanseringstraileren av Steam-versjonen. (Video: Sega)

I tillegg skal Sega slippe en oppusset utgave av det første Valkyria Chronicles-spillet til PlayStation 4 i Japan allerede 10. februar neste år. En demo av Valkyria of the Blue Revolution være med i utgivelsen. Om vi her i vesten også får denne nyutgivelsen vet vi ikke.

Valkyria Chronicles fikk for øvrig en lansering til Windows på Steam for et år siden med høyere oppløsning og bedre bildeflyt, og det er mest sannsynlig denne versjonen som har gjort det mulig for Sega å nå lage en PlayStation 4-variant.

Steam-versjonen av spillet skal ha overgått Segas forvetninger. Ved lansering toppet det da seks år gamle strategirollespillet salgslistene, og ifølge sporingssiden SteamSpy har det solgt over 500 000 eksemplarer til nå.

Valkyria Chronicles-serien er turbasert strategispill der to stormakter kjemper mot hverandre om kontroll over ressurser. Det første spillet i serien kom til PlayStation 3 i 2008, og overbeviste i hvert fall vår anmelder.

Valkyria Chronicles 3 kom aldri ut av Japan etter at seriens andre spill fikk laber respons.
Fansen slapp derimot en oversettelse av Valkyria Chronicles 3 i år »

Siste fra forsiden