Europa Universalis III er på vei

Paradox Interactive har kunngjort at de jobber med et nytt Europa Universalis-spill.

Europa Universalis satte det svenske studioet Paradox på spillkartet, og nå har de kunngjort at de jobber med et tredje spill i serien. Europa Universalis III skal etter planen komme i salg i løpet av første kvartal 2007, og fokuserer på utforskning, handel, krigføring og diplomati.

Den kortfattede pressemeldingen forteller at teamet hos Paradox har jobbet med spillet (og den nye motoren det vil bruke) i omtrent 12 måneder, og at det vil komme med alle kjennetegnene til Paradox sine store strategispill. Her nevnes stor dybde, historisk innhold, utfordrende gameplay og stor gjenspillingsverdi. Samtidig har selskapet fokusert på å gjøre spillet mer nybegynnervennlig.

I et intervju med Gamespot forteller Paradox at Europa Universalis III starter kort etter Konstantinopels fall, i 1453. I den etterfølgende tiden må du lede nasjonen din til å bli mektig og stor, og det hele avsluttes etter revolusjonene i Frankrike og Amerika. Totalt kommer spillet med over 250 historiske nasjoner.

Det ser ikke ut til at vi får noen radikale endringer i den suksessrike gameplayoppskriften, men Paradox sier at det nye spillet tilbyr en mer helhetlig opplevelse enn tidligere. Blant annet får spilleren flere muligheter i fredstid, blant annet i forhold til forhandlinger med paven og mektige keisere.

Paradox forteller at de vil gi ut skjermbilder og mer informasjon om Europa Universalis III i løpet av neste måned. I mellomtiden kan du stikke innom nettstedet deres.

Siste fra forsiden