Europa Universalis IV vender nesa mot østen i ny utvidelse

«Mandate of Heaven» introduserer nye funksjoner for stormaktene Kina og Japan.

Paradox Interactive har annonsert en ny utvidelse til strategispillet Europa Universalis IV, som etter planen skal lanseres 6. april. Innholdspakken – kalt «Mandate of Heaven» – tar spillere med ut av Europa, og retter fokuset mot østens stormakter.

Spillere kan tvinge nabolandene til å betale skatter til Kina.
Paradox Interactive

Utvidelsen introduserer flere nye funksjoner, som er spesielt knyttet til de to landende Kina og Japan. Spillere kan blant annet tvinge naboland til å betale skatter til det kinesiske keiserdømmet, mens i Japan må man samle riket under ett banner ved å tvinge rivaler til å begå seppuku – rituelt selvmord.

I tillegg lanserer Paradox et nytt «Ages»-system, som lar spillere fokusere på én tidsperiode av gangen, i stedet for å måtte skue flere århundrer inn i fremtiden. Under hver periode får spillere muligheten til å fullføre spesifikke mål, som belønnes med forskjellige bonuser til sin nasjon.

Omfattende strategispill

Europa Universalis IV ble opprinnelig lansert i august 2013, og som Paradox-spill flest har spillet fått en rekke utvidelser siden den gang. Originalspillet imponerte stort i sin tid, og vår anmelder kalte Europa Universalis IV det mest omfattende strategispillet på lenge:

– Paradox har nærmest oppfunnet en egen sjanger – storstrategi. Denne hersker de med stødig hånd, og Europa Universalis IV står støtt på det fundamentet som de svenske utviklerne tidligere har bygget opp. Fokuset på historiske fakta og valgfrihet for spilleren gjør at dette spillet må anbefales til alle som liker strategispill, skrev Marius Kjørmo.

Strategispillets forrige utvidelse fikk også en god mottakelse.
Les vår anmeldelse av Europa Universalis IV: Rights of Man »

Siste fra forsiden