EverQuest II slenger urokråker over på en isolert «fengselsserver»

Daybreak prøver å stoppe dustene på nye måter.

Daybreak Games, Shutterstock, AlexLMX, montasje Gamer.no

Daybreak Games har sett seg lei på spillere som ikke klarer å oppføre seg i nettrollespillet EverQuest II. Nå prøver de ut en ny metode for å få bukt med verstingene: En egen «fengselsserver» kalt Drunder.

– Spillere som blir tatt i å bryte våre regler og i å ødelegge for de andre på EverQuest II-serverne, blir ført over til denne serveren, og ingen andre – aldri. Avatarer som eksisterer på disse kontoene blir flyttet over til Drunder, og kan aldri forlate den eller flytte seg over til andre servere, skriver spillets produsent, Holly Longdale i et forumuinnlegg.

EverQuest II har holdt det gående en stund nå.

Opprettelsen av Drunder skal ha skjedd etter ønske fra Game Master-spillerne – de som må rydde opp i tullet til de som bryter reglene. Det er de som skal få makten til å lempe urokråkene over til fengselserveren. Skulle man ønske å besøke det som i praksis er EverQuest IIs versjon av Australia på slutten av 1700-tallet, kan man be om å bli overført, men man kan aldri forlate den.

Delte reaksjoner

Reaksjonene er som vanlig delt. Foruminnlegget har spillere som synes påfunnet er interessant, mens andre tror dette er et markedsføringsstunt og en kynisk måte å tjene abonnementspenger på folk som egentlig skulle ha blitt kastet ut av spillet.

EverQuest II er ikke det første spillet som tar drastiske tiltak for å prøve å få bukt med nettidioter. Vi skrev tidligere i år om den grusomme skjebnen til en spiller som jukset i Guild Wars 2. Da kledde utviklerne ham naken, drepte ham og slettet kontoen hans – og filmet det hele for å henge ham ut offentlig.

Også i e-sport er juks et vedvarende problem.
Men denne oppfinnelsen kan stoppe juks i e-sport for alltid »

Siste fra forsiden