Utviklerne kledde ham naken, drepte ham og slettet kontoen

Sånn går det hvis du jukser i Guild Wars 2.

Skjermbilde av Shazbawt-videoen

Har du noen gang tenkt på å jukse i et nettrollespill, men har vært usikker på hva konsekvensen i ytterste fall kan bli? I så fall bør du ta lærdom av den grusomme skjebnen til «J T Darkside» i Guild Wars 2.

Da spillerens juks ble dokumentert i en video, tok utvikler ArenaNet en beslutning om å gjøre et eksempel ut av juksemakeren. Spillskaperne tok over kontoen, og kledde helt av figuren «J T Darkside», før de gikk opp til et høyt punkt og kastet ham ned i døden.

Derretter logget de seg ut av figuren, slettet ham og alle de andre avatarene som lå på kontoen, før de bannlyste kontoen for godt. Alt kan du se i videoen nederst i saken.

– Video kan være nok bevis

«J T Darkside» skal ha brukt tredjepartsprogrammer for å jukse seg til store fordeler i verden mot verden-delen av spillet der mange kjemper mot hverandre. Avataren kunne med juksemetoden komme seg rundt omkring i verdenen utrolig kjapt, være nært umulig å drepe, samt forflytte seg inn i fiendenes bygninger på et blunk.

– Vi trenger ikke nødvendigvis å se juksingen i spillet. Noen ganger er en video et godt nok bevis slik at vi kan spore opp vedkommende. I dette tilfellet var videoen mer enn nok til å finne kontoen og ta seg av det. Som takk for at dere sendte inn videoen gir jeg dere denne videoen som dokumenterer kontoens siste øyeblikk, skrev sikkerhetssjef Chris Cleary i et innlegg på Guild Wars 2-forumet.

Også i e-sport er juks et vedvarende problem.
Men denne oppfinnelsen kan stoppe juks i e-sport for alltid »

Ingen kommer til å savne deg, «J T Darkside». (Video: Shazbawt)

Siste fra forsiden