Factor 5 og Silicon Knights søker nye muligheter

De to utviklerne Factor 5 og Silicon Knights har lenge laget spill eksklusivt for Nintendo sine plattformer. Det er det slutt på nå.

Factor 5, som blant annet står bak Star Wars: Rogue Squadron, kunngjorde i dag at de ikke lenger utvikler spill for Nintendo GameCube. Factor 5 er en uavhengig utvikler som aldri har vært under Nintendo sin kontroll, men vi må helt tilbake til 1999 for å finne et Factor 5-spill til en annen plattform (Star Wars: Rogue Squadron 3D for PC).

Denne tradisjonsrike utvikleren, som har spill som Turrican-serien på rullebladet, har fremdeles et godt forhold til Nintendo, og forteller at de er svært interessert i både Nintendo DS og den neste versjonen av GameCube. Rapportene om at selskapet forlater Nintendo-plattformene fullstendig er usanne, i følge presidenten, Julian Eggebrecht.

Factor 5 har ikke villet si mye om fremtiden, men presidenten forteller at de konsentrerer seg om den neste generasjonens konsoller, og at de kanskje vil komme med en overraksende kunngjøring om ikke lenge.

Silicon Knights er en annen tradisjonsrik utvikler, og dette selskapet har lenge hatt en eksklusivitetsavtale med Nintendo, slik at de kun har utviklet spill for Nintendo sine plattformer. Nå ser det ut som at Metal Gear Solid: Twin Snakes var det siste GameCube-eksklusive spillet fra Silicon Knights, for i går kom beskjeden om at de hadde avsluttet avtalen med Nintendo.

Det er fremdeles mulig at selskapet vil lage spill for GameCube og Nintendoplattformer generelt, og de er fremdeles på god fot med den gamle partneren sin. Nå har de imidlertid sikret seg muligheten til å lage spill til hvilke plattformer som helst, og det er nok ikke få strategientusiaster på PC som håper at dette gir mulighet for en etterfølger til de klassiske og innovative strategispillene Cyber Empires og Fantasy Empires.

For mer informasjon om disse selskapene kan du ta en titt på nettstedene deres, som du finner lenker til under.

Siste fra forsiden