Anmeldelse

Fairytale Fights

Askeladden og de dårlige hjelperne

Galskap og gladvold møter dorske folkeeventyr.

1: First page
2: New page

Se også videoanmeldelsen av Fairytale Fights.

Om ikke annet kan jeg si at Fairytale Fights begynner lovende. Grafikken er fargerik og karakteristisk, og det ukompliserte slåssesystemet sørger for et radig tempo. Etter det første kvarteret tenkte jeg at det skulle bli artig å se hvilken vei spillet gikk etter den morsomme starten.

Det var en gang...

Dessverre blir det spørsmålet besvart ganske klart og tydelig innen den første timen er gått: Spillet går raskt nedover, over en skrent og ned i et juv. Der blir det liggende og sprelle inntil du går lei og slår av maskinen, før du gir bort spillet til noen du ikke liker.

Jepp, Fairytale Fights er et sånt spill du helst vil glemme så fort du kan. Det er også et spill som kan oppsummeres i en eneste setning, og den setningen er «det har ingenting å si».

...men så ble den ombygd til korridor

Det er svært sjelden at du får slåss mot bare én fiende om gangen.

For eksempel: Du kan velge mellom fire spillfigurer du kan styre. Disse er Rødhette, Snøhvit, den nakne keiseren (du vet, han med de nye klærne) og Jack fra eventyret om Jack og bønnestengelen. De glir perfekt inn i spillverdenen, som er inspirert av en hel haug med eventyr som er velkjente i den vestlige verden.

Dermed får du utforske Rødhettes skog, hvor du møter de tre små grisene, en ulv eller to og noen hissige tømmerhoggere. Du kan rase gjennom godterislottet til den skumle heksa fra eventyret om Hans og Grete, og du besøker Hameln for å treffe rottefangeren.

Dermed: Alle de fire figurene passer inn, men ettersom det ikke er forskjell på dem annet enn at de ser og høres forskjellige ut, har det ingenting å si hvem du velger.

Våpenlangerne i Hedalsskogen

Se, så glade de er. Med andre ord har de ikke selv spilt spillet de er med i.

Noe annet du fort finner ut av, er at det kryr av våpen i spillet. Alt fra kniver, sager, godterispyd, postkasser, klubber og sverd til rifler, armbrøster, kosekaniner og gulrøtter kan plukkes opp og brukes til å denge vett inn i skallen på folk. Eller blod ut av dem, i det minste.

For Fairytale Fights er et rendyrket slåssespill. Ikke av typen hvor det er to duellanter som kappes om å være best til å trykke inn kompliserte kombinasjonsangrep, men av typen hvor du går fra venstre mot høyre og moser en uavbrutt strøm med fiender. Slike spill har lett for å bli ensformige, og Fairytale Fights har sin egen løsning på problemet.

Les også
Disse gikk du glipp av

Istedenfor at du må huske på mange forskjellige knappekombinasjoner for å utføre ulike angrep, er alle angrepskombinasjonene lagt på den høyre analogstikka på kontrolleren din. Spillet reklamerer med at ulike våpenkombinasjoner og forskjellige angrepssekvenser er mer effektive mot forskjellige fiendetyper, men min erfaring tilsier noe annet.

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden