Fallout 76

Fallout 76 har feil som kan utnyttes av hackere til å stjele våpnene dine

Nye problemer for det allerede hardt kritiserte spillet.

Bethesda

Bethesda har ikke vært helt heldige med den seneste Fallout-inkarnasjonen, for å si det mildt, og nå meldes det om et nytt og potensielt alvorlig problem i spillet.

På sitt offisielle forum opplyser Bethesda at Fallout 76 har en bug som kan utnyttes av spillere med onde intensjoner til å stjele gjenstander fra andre spillere. Problemet gjelder kun PC-versjonen.

Bethesda stengte spillets severe midlertidig på lille julaften for å fikse problemet, og studioet mener saken nå er løst. Ifølge utgiveren er det kun et begrenset antall spillere som ble rammet av problemet, og Bethesda beklager til alle som er berørt.

Bethesda

Kan miste våpen og rustninger

Saken ble først tilkjennegjort blant annet i en lengre tråd på Reddit, hvor spillere ble advart mot en nylig utviklet «exploit» til Fallout 76 som gjør det mulig for hackere å stjele fra inventaret ditt – deriblant våpen og rustningsutstyr.

Gjenstander som befinner seg i oppbevaringsbokser skal være trygge, og det samme er de såkalte «scrip»- og «caps»-pengene man kan skaffe seg i spillet.

Siden det er umulig å vite hvilke spillere som bruker hackemetoden har den eneste måten å beskytte seg på vært å unngå de offentlige serverne, og heller belage seg på spilling på private servere inntil videre.

Mange spillere oppfordret Bethesda til å stenge de offentlige serverne til problemet var løst, noe de altså gjorde. Hvorvidt problemet faktisk er løst foreligger det ikke en endelig bekreftelse på i skrivende stund.

Les også: Snart kan alle hjelpe til med å luke ut feil i Fallout 76 »

Siste fra forsiden