Fanutviklet nyversjon av Metal Gear Solid er kansellert

Men om det var Konami som stoppet prosjektet vil ikke skaperne si.

Shadow Moses

En gruppe fans som arbeidet med en nyversjon av Metal Gear Solid, kalt Shadow Moses, satte plutselig kroken på døren for prosjektet i forrige uke. I en oppdatering på sin Facebook-side annonserte utviklerne at spillet var kansellert, men akkurat hvorfor ville de ikke gå nærmere inn på:

– Vi må kansellere Shadow Moses-prosjektet av årsaker utenfor vår kontroll. Vi ønsker å takke alle for den utrolige støtten vi har fått, skriver teamet.

Stanset av Konami?

Det er over og ut for Shadow Moses-prosjektet.
Shadow Moses

Det kan selvfølgelig være mange grunner til at prosjektet har stoppet opp, men den mest sannsynlige er nok at Konami – som eier rettighetene til Metal Gear Solid-serien – bestemte seg for å sette ned foten.

Ved annonseringen av Shadow Moses i januar i år innrømmet prosjektsjef Airam Hernandez at de før eller siden ville bli nødt til å få Konamis velsignelse, noe kanselleringen tyder på at de altså ikke fikk.

Dersom det er slik at det var Konami som fikk stanset prosjektet er det litt merkelig at Shadow Moses-teamet ikke ønsker å bekrefte det. En mulig grunn kan være at de har inngått et slags samarbeid med Metal Gear-utvikleren, og ikke ønsker å stille sin nye samarbeidsparter i et dårlig lys.

Dette er selvfølgelig bare spekulering, og en taktikk som uansett ikke har virket. Fans av prosjektet er nemlig ikke i tvil om hvem som er ansvarlig for kanselleringen, og på både Facebook og Twitter er de nådeløse i sin kritikk av det japanske selskapet.

Konami valgte å ikke kommentere saken ved annonseringen av prosjektet, og heller ikke denne gangen har utvikleren kommet med en uttalelse.

I fjor stanset Capcom et Resident Evil 2-fanprosjekt.
Studioet uttrykte imidlertid et ønske om å samarbeide med utviklerne »

Siste fra forsiden