Far Cry 6

Far Cry 6 skal ta for seg politiske temaer

Ubisoft oppklarer kommentarer rundt spillets politikk.

Ubisoft

Politikk i spill har lenge vært et omdiskutert tema. Som resultat holder utviklere seg ofte unna spørsmål om politikk i spillene sine, men for Far Cry 6 gjør Ubisoft et unntak.

Navid Khavari er historiesjef på Far Cry 6.
Ubisoft

I et lengre blogginnlegg bekrefter historiesjef Navid Khavari nemlig at det kommende skytespillet faktisk skal fortelle en politisk historie. Som han skriver er det noe man ikke kommer unna når man bygger et spill rundt en revolusjon.

– Vår historie er politisk. En historie om en moderne revolusjon må være det. Det er vanskelige og relevante diskusjoner i Far Cry 6 som forholdene som fører til fascisme i et land, hva imperialisme koster for folket, tvunget arbeid, behovet for frie og rettferdige valg, LHBTQ+-rettigheter og mer med tanke på Yara, en oppdiktet øy i karibien.

Ingen direkte kobling til virkelige revolusjoner

Uttalelsen følger et intervju Khavari gjorde i forbindelse med avdukingen av Far Cry 6 i forrige uke. Overfor nettstedet TheGamer virket historiesjefen å antyde at det ikke kom til å være noen politiske temaer i det hele tatt, noe som altså ikke stemmer helt.

Videre i Ubisoft-bloggen påpeker Khavari at teamet har vært forsiktig med å koble Far Cry 6-historien direkte til virkelige revolusjoner – som for eksempel Cuba. Ubisoft hentet også inn en rekke eksperter for å sørge for at historien som fortelles viser både respekt og følsomhet for det som er et vanskelig tema.

– Vi har prøvd å fortelle en historie med action, eventyr og sjel, men også en som ikke er redd for å stille vanskelige spørsmål. Far Cry-serien prøver alltid å balansere modne, komplekse temaer med humor. Det ene kan ikke eksistere uten det andre, og vi har prøvd å oppnå denne balansen med omhu.

LES OGSÅ: Far Cry 6 slippes i oktober – se to nye trailere »

Siste fra forsiden