Far Cry-samlepakke med nyversjon av originalspillet

Ubisoft byr på fire Far Cry-spill i én pakke.

Ubisoft

Få spillserier byr på like mye variasjon som Far Cry-serien. Det første spillet, som opprinnelig kom eksklusivt for PC i 2004, var et massivt skytespill hvor du måtte kjempe mot leiesoldater og muterte monstre, og blandet en lineær kampanje med miljøer hvor du ofte fikk stor bevegelsesfrihet.

Far Cry 3. (Bilde: Ubisoft)

Spill nummer to var et Apocalypse Now-aktig åpen verden-spill satt til et afrikansk land i krig, der du tok jobber for alle og – selv om intensjonene dine kanskje var gode – generelt gjorde mer skade enn godt.

Det tredje spillet fortsatte i åpen verden-tradisjonen, men bød på en annerledes opplevelse der du gradvis måtte hjelpe en gruppe opprørere å ta over kontrollen på to stillehavsøyer, samtidig som du reddet vennene dine.

Så kom Far Cry 3: Blood Dragon, et spill som tok helt av med åttitallsinspirert historiefortelling og gigantiske dinosaurer som kunne skyte laserstråler fra øynene sine.

Det nyeste spillet, Blood Dragon. (Bilde: Ubisoft)

Fire spill i én pakke

Nå samles alle spillene i én pakke, som skal lanseres for PS3, Xbox 360 og PC den 13. februar. Ikke bare det, men originalversjonen lanseres i en ny HD-utgave, som byr på forbedret grafikk med blant annet realistiske plantevekster, samt undervannskjøretøyer og fly.

Spillet vil også ha en dynamisk døgnsyklus, noe som er litt interessant med tanke på at et av originalspillets store stemningsskapende elementer var nettopp det at de ulike nivåene foregikk til ulik tid på døgnet og både handlingen og utfordringene du møtte var knyttet tett opp til hva klokka var.

Far Cry Classic, som nyversjonen heter, vil forøvrig også bli tilgjengelig som et frittstående produkt på Xbox Live Arcade og PlayStation Network. Ubisoft nevner ingenting om digital distribusjon på PC i pressemeldingen sin.

Far Cry: Instincts og oppfølgeren Predator har de tydeligvis også glemt.

Siste fra forsiden