Får ikke oppdatert produktene sine ofte nok

Valves Gabe Newell er lite begeistret for Microsofts online-tjeneste.

Valve-grunnlegger Gabe Newell er kjent for tidvis friske utspill og krass kritikk når det trengs, og nylig hadde mannen et og annet på hjertet om konsollenes nett-tjenester.

I et nylig intervju med PC Gamer forteller både Newell og prosjektsjef Erik Johnson at de er frustrert over den lukkede løsningen Microsoft har valgt for sin Xbox Live-tjeneste og at utviklere ikke får anledning til å oppdatere produktene sine oftere.

– Vi trodde noe ville dukke opp, men det er så katastrofalt at et eller annet er nødt til å skje, sa Newell. Johnson uttrykker også misnøye med Microsofts nettløsning:

– Mangelen på oppdateringer på Xbox 360 for Team Fortress 2 er et fullstendig nederlag. Det er slike ting som svir mest fordi det når helt frem til forbrukerne.

Johnson sa til CvG under årets Gamescom-messe at han gjerne kunne tenke seg Steam på Xbox Live, men da må Microsoft først løsne på restriksjonene som hindrer aktører utenfra å laste opp innhold.

Steam er allerede på vei til PS3, som Newell kunngjorde under E3-messe, og Half-Life utvikleren oppfatter den åpne strategien Sony har valgt som mer gunstig for forbrukerne.

– Noe av grunnen til at PS3-prosjektet er så spennende for oss er at Sony ser på PS3 som en veldig åpen plattform for utviklere, og det er slik vi føler det også. Det er bedre for utviklere, men det viktigste er at det er bedre for forbrukerne å ha mye programvare å velge mellom, sa Erik Johnson til CvG.

Les også:Valve tilbyr Portal gratis via Steam
Les også:Steam kommer til Mac
Les også:Valve-grunnlegger får pris

(via Edge)

Siste fra forsiden