Får Ports of Call endelig en verdig oppfølger?

Strategispillet TransOcean: The Shipping Company legger til kai i september.

Astragon

Et av åttitallets mest suksessrike strategispill var Ports of Call, hvor du fikk rollen som sjefen for et rederi. Du måtte tjene penger på å sende skipene dine i skytteltrafikk på verdens hav, med ulik last fra havn til havn.

Teaser-film.

Spillet huskes kanskje mest fordi det lot spillerne selv kontrollere skipene sine når de skulle legge til og fra kai, unngå isfjell eller – grøss – forsøke å plukke opp skipbrudne sjøfolk på havet.

Moderne variant

I september kommer TransOcean: The Shipping Company ut på blant annet Steam. Det er et spill som bygger på samme konsept. Du må bygge opp en flåte med frakteskip, sende dem på kryss og tvers med verdifull last, og om du vil kan du ta direkte kontroll når de skal legge til eller fra en av spillets 55 havner.

Du kan selv legge til kai om du stoler på egenskapene dine. (bilde: Astragon)

Skipene kommer i 20 forskjellige klasser, i ulike former og størrelser. Spillet styres i sanntid, og underveis må du ta mange ulike valg. Rutevalg kan for eksempel være viktig; Panama-kanalen og Suez-kanalen kan spare mye tid, men koster samtidig flesk å passere. I deler av verden risikerer du også å havne i trøbbel med moderne pirater.

Spillet skal også få en nettmodus, der alle spillerne er med på å påvirke prisene på de 22 varene man kan frakte.

Utviklingen foregår passende nok i Hamburg-studioet til tyske Deck 13. Denne utvikleren har blant annet stått for flere eventyr- og rollespill, og er for øyeblikket også involvert i det Dark Souls-aktige Lords of the Fallen.

Ports of Call fikk forøvrig en nyversjon for noen år siden. Vi var dessverre ikke særlig begeistret.

Siste fra forsiden