Får vi et gjensyn med GameCube på Nintendo Switch?

Rykter hevder at konsollen lempes inn i Virtual Console-utvalget.

Evan-Amos/Gamer.no

Det kan se ut som om vi får et gjensyn med GameCube-spill når Nintendo Switch lanseres i mars. Eurogamer har tre uavhengige kilder som hevder at selskapet planlegger å inkludere konsollen i emuleringsbiblioteket sitt, Virtual Console, der man kan laste ned eldre spill fra internett.

Som han duden på introskjermen sier: «SUPER. SMASH. BROS: MELEEEEEEEEE!!»
Nintendo

Kildene sier at funksjonaliteten allerede er på plass, og at tre spill skal være klare allerede. Lugi's Mansion, Super Mario Sunshine og Super Smash Bros. Melee er de første spillene som skal lande på maskinen. Animal Crossing skal være i testfasen, så det er sannsynligvis fjerde spill ute. Artig nok er vi i Gamer.no så gamle at vi har anmeldelser av tre av disse spillene.

Noen ting er likevel ikke helt meislet ut. Kildene sier til Eurogamer at Nintendo ser på muligheten til å bruke adapteren som lar folk bruke GameCube-kontrollere på Wii U på den neste konsollen også, men at dette ikke er på plass.

Gjengen bak Nintendo Mini Classic står bak

Luigi's Mansion.
Nintendo

Det skal være NERD, Nintendos europeiske utvikleravdeling, som står bak emuleringsløsningen. De havnet nylig i søkelyset etter å ha kodet emulatoren til retronurket Nintendo Classic Mini – noe vi her på bruket synes fungerte veldig bra.

GameCube skal bare være én av de eldre konsollene som dukker opp på Switchs Virtual Console-løsning, akkurat slik det har vært med Nintendo Wii, Wii U og Nintendo 3DS. Akkurat hvilke plattformer det er snakk om er ikke fastslått, men planen er å kjøre samme løsning som med Wii U der man kan kjøpe spill man allerede har for en liten sum.

Nintendo Switch er navnet på Nintendos neste konsoll, som tidligere gikk under kodenavnet Nintendo NX. Avsløringsvideoen bekreftet de fleste ryktene som har svirret rundt konsollen i lengre tid, nemlig at det dreier seg om en stuekonsoll man også kan ta med seg på farten.

Les kommentar: Hva må til for at Nintendo Switch slår an? »

Siste fra forsiden