Fargerikt rollespill til Xbox Live

Sjarmerende Bastion har fått utgiver, og blir Arcade-spill.

Xbox 360 har et omfattende spillmarked for mindre utgivelser med Xbox Live Arcade. I mengden finner vi også en rekke actionrollespill, blant annet suksesstitler som Puzzle Quest, Costume Quest og Torchlight. Alle disse kommer fra forholdsvis erfarne utviklere, men nå skal også rykende ferske Supergiant Games få prøve seg.

For Warner Brothers har tatt utviklerne under vingen, og gitt dem en utgivelsesavtale for det kommende spillet. Det betyr igjen at spillet er klart til utgivelse til Xbox 360 i sommer en gang, før PC-eiere vil kunne nyte det noe senere. Da spillet ble annonsert i fjor så meldte de at det skulle komme til «nedlastbare formater». Det ser altså ut til å begrense seg til Microsoft-konsollen og PC.

Detaljerte saker.

I Bastion styrer du «The Kid», en gutt som har overlevd en katastrofal hendelse som rammet hele verden. Omgivelsene har opplevd total ødeleggelse, og du må navigere de forfalne omgivelsene for å bygge et sikkert tilholdssted til deg selv og dine nærmeste. På veien må man selvsagt overkomme ulike hindre, som gåter og mannevonde beist.

Spillet har en veldig særegen håndmalt japansk stil, blander ulike sjangerelementer og skal minne om både Diablo og de tidlige Zelda-spillene. Ved å kombinere gjenstander skal man også kunne lage nye våpen og løse en rekke utfordringer. Utvikleren Supergiant Games består for øvrig av flere spillveteraner, blant annet fra spillnettstedet Gamespot og utviklere fra Command & Conquer-serien.

– Vi er utrolig gira på å jobbe med Warner Brothers. De så umiddelbart potensialet i den opprinnelige spillverdenen vår, samt spillets fortellerstil. Nå gir de oss den støtten og selvstyringen vi trenger for å gjøre Bastion til en enestående opplevelse, sier Amir Rao, sjef for Supergiant Games til Eurogamer.

Bastion ventes altså utgitt i løpet av sommeren til Xbox 360, og i slutten av 2011 til PC.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden