Mote-reality blir spill

Farvel til mannsbastionen

Atari skal lage Wii-spill av Project Runway.

Wii har blitt hjemmekonsollen for det brede lag, i hvert fall hvis vi skal tro de utrolige salgstallene til produkter som Wii Sports Resort og Wii Fit. Med maskinens popularitet hos massene prøver utviklere seg stadig på nye målgrupper, og nå skal Atari lage spill av moteserien Project Runway.

Project Runway er et slags Idol for aspirerende klesdesignere. De lager mer eller mindre praktiske kreasjoner, kler ut modeller i dem og sender dem ut for å bedømmes av sure dommere. Dette konseptet skal gjenspeiles i Ataris spillprosjekt. Programledere Heidi Klum og Tim Gunn skal være involvert i utviklingen, men i hvilken grad er ikke avgjort.

I følge Variety får du rollen som både designer, modell og fotograf. Du starter med å designe klær, for så å kle ut modellen din og fikse sminke og hår. Deretter kan du enten spille som modellen, eller leke fotograf og forevige opptredenen for kommende generasjoner. Spillet støtter både Wiimoten og balansebrettet. Meningen er visstnok å bruke brettet til å justere gangen når modellen viser fram klærne.

Atari skal ha ønsket å lage et motespill en stund, men det er først i samarbeidet med Project Runway at de har virkeliggjort drømmen. Avtalen dekker flere spill, og etter det første lanseres på Wii er det planer om å lansere serien på andre plattformer.

Project Runway lanseres i Statene en gang i løpet av våren. TV-serien Project Runway går på TV3 her i Norge, men om spillet finner veien hit gjenstår å se.

Siste fra forsiden