«coldzera» og «broky» til FaZe

Faze henter superstjerne og stortalent

Håvard «rain» Nygaard får to nye lagkamerater.

Marcelo «coldzera» David er en av spillerne som er hentet til FaZe.
Adela Sznajder/Dreamhack

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Olof «olofmeister» Kajbjer
Marcelo «coldzera» David
Helvijs «broky» Saukants

Håvard «rain» Nygaard og FaZe besluttet i kjølvannet av skuffelsen under StarLadder Major Berlin å ikke forlenge prøvetiden med polske Filip «NEO» Kubski. Senere ble det klart at også lagets AWPer Ladislav «GuardiaN» Kovács hentes tilbake av Natus Vincere. Dermed var Nygaard og FaZe nede i tre spillere.

Mandag morgen ble det klart at superstjernen Marcelo «coldzera» David og Helvijs «broky» Saukants signerer for stjernelaget. Nikola «NiKo» Kovač har i et intervju med HLTV tidligere i september bekreftet at de henter det latviske stortalentet, mens signeringen av David har vært en dårlig skjult hemmelighet.

David ble i 2017 kåret til verdens beste Counter-Strike-spiller av HLTV, mens Sukants er et relativt ubeskrevet blad i konkurransesammenheng. Han blir likevel hyllet som en av de største talentene i Counter-Strike-sirkuset og skal ha nest flest seire i FACEIT Pro League. Saukants er kun slått av Vitality franske stjerne Mathieu «ZywOo» Herbaut, som ble oppdaget gjennom samme liga.

Tror samme problemer vil oppstå

Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen liker at FaZe satser på et ungt talent.
Eivind Andre Bjørnø/NRK

Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen er spent på hvordan FaZe vil se ut med sin nye lagoppstilling.

– FaZe er et lag som står mange nordmenn nært på grunn av «rain» og det skal bli spennende å se om de endelig har funnet en permanent løsning nå med «coldzera» og «broky». «coldzera» er jo et velkjent navn for de fleste og hadde det vært 2016 eller 2017 så hadde denne signeringen vært helt sinnssyk. Nå? Kanskje. Det blir interessant å se om de kan få til en slags «honeymoon»-periode hvor alt virker lysende, men jeg tror dessverre fort at de samme problemene som før vil oppstå igjen, uten en skikkelig taktisk leder.

Karlsen tror også språkbarrieren kan by på utfordringer for FaZe med spillere fra fem forskjellige land.

– MIBR- og SK-spillerne var ikke fantastiske da de måtte snakke engelsk med «Stewie» og «tarik» i lineupen, men det er også tvilsomt at det kun var språket det stod på der. Som FaZe-fan er jeg veldig for av at de prøver noe nytt, men jeg håper inderlig ikke «NiKo» går tilbake som taktisk leder. Det har ikke fungert for før og tror ikke det vil fungere med denne lagoppstillingen heller dessverre, avslutter Karlsen.

Debuterer under TV 2-sendt turnering

Kan signeringene ta FaZe til nye høyder?
Kirill Bashkirov

Stjernelaget får allerede sin debut torsdag kveld når de åpner ESL One New York 2019 mot amerikanske Evil Geniuses, som på sin side hentet lagoppstillingen til NRG. Kampen spilles klokken 20:35.

Se kampen mellom FaZe og Evil Geniuses på ESLs Twitch-kanal mandag klokken 20:35 »

Les også
Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

TV2 annonserte tidligere i september at de går inn i en ny satsing på e-sport og Counter-Strike. De har blant annet kjøpt rettighetene til turneringen i New York og vil sende semifinalene og utover fra lørdag 28. september på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Siste fra forsiden