FEATURE: Spillene vi har brukt mest tid på
Feature

Redaksjonens tidssluk

Spillene vi har brukt mest tid på

Redaksjonen avslører hvilke spill vi ikke har klart å legge fra oss.

Erik-André Vik Mamen

Civilization

Jeg er sikker på at Civilization-spillene er blant titlene som har bidratt mest til å slite ut kontorstolene mine. Jeg utelukker ikke at seriens første spill er det jeg har brukt aller mest tid på. Jeg likte stort sett å spille på et ekte kart av jorda, framfor et tilfeldig generert et. Og da oppdaget jeg hvor viktig det var å velge riktig sivilisasjon for å få en god strategsik plassering.

Sivilisasjonen med aller best utgangspunkt var Aztekerne. De hadde nemlig tilgang til hele Amerika, med hovedstaden godt forankret i midten av mellomamerika. Den eneste andre sivilisasjonen som kunne være på kontintetet var amerikanerne, og de ryddet jeg tidlig av veien slik at jeg fikk et solid fotfeste på planeten. Jeg prioriterte forskning slik at jeg var overlegen når jeg la resten av verden for mine føtter. Også var det det med å bare spille én tur til da... Det er uten tvil spillet som har utsatt leggetid flest ganger.

Erik-André skal bare spille «én tur til» med Civilization.
Erik-André skal bare spille «én tur til» med Civilization. Bilde: Mobygames

Gøran Solbakken

World of Warcraft

Jeg husker enda den følelsen jeg hadde når jeg satt og ventet på at serverene skulle åpne 23. november 2004. Før den tid hadde jeg aldri spilt et massivt online nettrollespill, men det var et eller annet med hypen opp mot release som fikk meg interessert.

Den første spilleøkten min varte i nesten 14 timer. Allerede da skjønte jeg at jeg var med på noe spesielt, og at dette var noe jeg kom til å holde på med i lang tid framover. Det stemte, jeg spilte hundrevis av timer, og det var først en eller annen gang etter utvidelsen Cataclysm at det roet seg.

World of Warcraft ble på mange måter noe mer enn bare et spill, både for meg og mange andre. Jeg har brukt månedsvis i spillet, og jeg angrer ikke på et eneste sekund.

Gøran er stolt av sine erobringer i World of Warcraft.
Gøran er stolt av sine erobringer i World of Warcraft. Blizzard Entertainment

Espen Jansen

League of Legends

Nå er det selvfølgelig fristende å trekke fram de virkelig store favorittene fra samlingen, og jeg hadde nok heller ikke tatt mye feil hvis Kingdom Hearts, Ratchet & Clank eller Call of Duty 4: Modern Warfare kjempet om førsteplassen her. Men akk, så glemmer jeg jo det spillet som har stjålet aller, aller flest timer fra mitt skarve liv.

Jeg snakker da selvfølgelig om League of Legends, hvor jeg, siden oppdagelsen i det herrens år 2011, har lagt inn minst et par faktiske måneder med ren spilletid. Det er noe spesielt med MOBA-sjangeren, som gjør at hver kamp føles like frisk og spennende, dag ut og dag inn — for meg var det altså League of Legends som ble favoritten. Selv i dag får spillet fortsatt kjørt seg jevnt og trutt her i gården, og jeg tror nesten jeg aldri kommer til å bli helt lei eventyrene på Summoner's Rift

League of Legends er en enorm tidstyv.
League of Legends er en enorm tidstyv. Riot Games

Kenneth Gaupseth Johansen

World of Warcraft

Uten tvil er det et spill som hersker over tronen her i hus, nemlig World of Warcraft. Begynte å løpe rundt i Azeroth samme året det kom ut og enda trekkes det nærmere 150 kroner fra kontoen hver måned. Det var helt i begynnelsen at aktiviteten var på det høyeste, og etter utvidelsespakken; "Cataclysm" har timene i denne virtuelle verden minket. Totalt sett har karakterene en samlet aktiv online-tid på over to år - men minnene vil alltid være der. Latter, tårer, utmattelse og glede er stikkord fra min tid i spillet.

Har mine forhåptninger om spillets framtid, men det innebærer å gå tilbake til begynnelsen - og det vil nok Blizzard aldri gjøre.

Kenneth sier ikke nei til å ta noen orker av dage.
Kenneth sier ikke nei til å ta noen orker av dage. Blizzard Entertainment

Jonas Magerøy

Fallout 4

Da jeg anmeldte Fallout 4 i november freste jeg gjennom historien, og kastet meg deretter over The Commonwealth for å finkjemme verdenen for hemmeligheter og historier. Min figur i PC-utgaven av spillet har brukt over to hundre timer på å bli kjent med alle kompanjongene, optimalisere våpen og rustning, samt oppdage alt som er å oppdage i verdenen. Neimen om jeg har gjort alt som er å gjøre.

Da jeg anmeldte spillet fikk jeg kopi til flere konsoller, og siden jeg er en såkalt «achievement whore», fant jeg det naturlig å begi seg ut på jakten på platinum-troféet til PlayStation 4-versjonen av spillet. På PC var jeg en godhjertet versjon av meg selv, men nå klarer jeg ikke å legge fra meg spillet på PlayStation 4, hvor jeg spiller en ondskapsfull, rødhåret femme fatale som skyter det som skytes kan.

Hvordan slutter jeg å spille Fallout 4? Send hjelp!

Jonas aner ikke hvordan han unnslipper Fallout 4.
Jonas aner ikke hvordan han unnslipper Fallout 4. Bilde: Bethesda

TETRIS

3DS
Slippdato: 21. oktober 2011
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Bergsala
Utgiver: Tetris Online, Inc

World of Warcraft

Windows
Slippdato: 11. februar 2005
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Final Fantasy X

PS2
Slippdato: 24. mai 2002
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Square Enix
Utgiver: Square Enix

Theme Hospital

Slippdato: 4. februar 1997

Kommentarer (44)

Forsiden akkurat nå

Til toppen