Podkast

Rad Crew - Sesong 9, episode 6

Fem ting som bidrar til kjønnsforskjeller i spill

Rad Crew har besøk av spillforsker Kristine Ask denne uken.

Tomb Raider er et av diskusjonstemaene.
Square Enix

Spillforsker Kristine Ask blir med oss i denne episoden for å snakke om de fem tingene som bidrar mest til å skape og opprettholde kjønnsforskjeller i spill, inspirert av listen hun skrev for Spillpikene nylig. Rad Crew likte den så mye at vi inviterte Kristine med på showet.

Aleks dukker plutselig opp i løpet av episoden og begynner å prate om Destiny. Vi mistenker at han har et problem men lar han snakke uansett (han burde oppsøke hjelp, seriøst).

Stort intervju med The Order: 1886-utvikleren

The Order: 1886 er på vei.

Episodens store scoop er intervjuet vi i Rad Crew gjorde med grunnlegger og teknisk sjef hos Ready At Dawn, Andrea Passino, som forklarer premisset og historien bak det kommende PlayStation 4-spillet The Order 1886. Ida så spillet i Stockholm denne uka og kan fortelle mer om det neste uke, men foreløpig har vi altså dette intervjuet som definitivt gjorde oss interessert i å se mer.

Til slutt svarer lytterne: Hva er det beste spillet basert på en film? Alle vet at lisensierte spill suger, men finnes det noen gode spill i den kategorien i det hele tatt?

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Menyen denne uken er som følger:

  • (04:10 - 53:39) Topp fem grunner til at det er kjønnsforskjeller i spill
  • (53:39 - 1:07:33) Nyheter
  • (1:07:33 - 1:32:47) Aleks sitt hat/elsk forhold til Destiny. Pluss: Jostein og Marie nerder ut om Danganronpa
  • (1:32:47 - 1:51:00) Intervju med Andrea Passino, grunnlegger av Ready at Dawn
  • (1:51:00 - slutt) Lytterne svarer: Hva er det beste spillet basert på en film?

Reisen til Stockholm ble dekket av PlayStations pressebyrå i Norge, Trigger.

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til. Du kan bli bedre kjent med gjengen bak Rad Crew på deres Facebook-side.

Her er de tre forrige episodene av Rad Crew:

Rad Crew, 5. februar
Rad Crew, 29. januar

Rad Crew, 22. januar

Les også
Anmeldelse: Destiny

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden