– Filmspill er fæle

Rockstar-sjefen er ekstremt kresen på spillmatiseringer.

Spilloverføringer av filmer overbeviser sjeldent, selv om de gjerne selger godt. Det blir ofte satt fokus på helt feil elementer, og ren inntjening får nok ofte prioritet over kvalitet. Det finnes selvsagt unntak, slik som strålende Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay eller Spider-Man 2. Den triste realiteten er likevel at disse spillene som regel er av lav kvalitet, noe som blant annet har ledet EA til å droppe dem.

Det er ikke bare spillpressen som har et problem med filmspill. Dan Houser, en av medstifterne av Grand Theft Auto-skaperne Rockstar, har i et nylig intervju med Hollywood Reporter gjort klart hva han synes om spillmatisering av filmer.

L.A. Noire ser ut til å kunne ta seg godt ut på film.

– Omtrent samtlige overføringer av spill til filmer er håpløse, og mange spill laget av filmer er også rimelig fæle. Dette kommer til å forandre seg, men med et stadig mer kritisk publikum så må man ha andre motiver enn rent økonomiske. Målet virker altfor ofte å være å tjene mer penger på suksessen til et spill, en bok eller lignende, og det skaper middelmådige resultater, sier engelskmannen.

Anledningen for intervjuet er at Rockstars neste spill, detektiveventyret L.A. Noire, har blitt plukket ut til en visning på den anerkjente filmfestivalen i Tribeca. Vi har tatt en titt på det svært lovende spillet ved flere anledninger.

PRaten dreide etter hvert inn mot hva Houser, som stiftet Rockstar med broren sin Sam, tenker om å filmatisere noen av Rockstars egne spill. Dette er noe han ikke vil utelukke, gitt at det skjer under de riktige forutsetningene.

– Vi har sett på mange filmavtaler, men vi har valgt å ikke gjøre noe ut av dem enda. Vi elsker filmer, men vi elsker også spill, og det er sistnevnte vi fokuserer på. Skulle vi lage en film så gjør vi det selv, eller i det minste i samarbeid med de beste der ute. Om den er dårlig så skal det være fordi vi ikke var bra nok. Men dette tar tid, og å lage spill tar mye tid. Vi kan nok lage filmer en dag, av de rette produktene og med de riktige partnerne, men vi har ikke hatt tid enda, uttaler Houser.

Mange har nok ønsker om å se noen av selskapets storutgivelser som gangstereposet Grand Theft Auto IV eller westernperlen Red Dead Redemption på det store lerrett, og det ser altså ut til at man aldri skal si aldri.

L.A. Noire skal utgis den 20. mai til Xbox 360 og PlayStation 3.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden