Final Fantasy IX er ute på PC, 15 år etter at spillet debuterte på PlayStation
(Bilde: Square Enix)

Final Fantasy IX er ute på PC, 15 år etter at spillet debuterte på PlayStation

Og ja, Square Enix har slipt litt på kantene.

I januar fortalte vi at Square Enix ville slippe Final Fantasy IX på iOS, Android og PC. Mobilutgavene kom for noen måneder siden – nå har PC-utgaven kommet seg i mål også

Som vi skrev sist er dette en oppusset utgave av spillet, noe du kan se i et par av skjermbildene i denne artikkelen. Square Enix har tatt figurmodellene og gitt de et realt løft, men har dessverre ikke gjort mye med de forhåndstegnede bakgrunnene.

Sammenlign ny og gammel grafikk. (Bilder: Tyroine/Reddit)

I tillegg kan man – slik man kunne med de nylanserte PC-utgavene av Final Fantasy VII og Final Fantasy VIII – dra nytte av såkalte «booster»-programmer. Da kan man skru av kampene, gi seg selv en hel del nivå, eller sette opp hastigheten i spillet – noe som sikkert passer godt for spillere som ikke ønsker å gå gjennom de 50 til 100 timene spillet krever.

Siste på PlayStation

Ikke alt ser like pent ut. (Bilde: Square Enix)
Ikke alt ser like pent ut. (Bilde: Square Enix)

Final Fantasy IX var det siste spillet i serien som ble sluppet på PlayStation. Som med andre spill i serien fortelles en storslått og melodramatisk historie, med intriger og et fargerikt figurgalleri. Det turbaserte kampsystemet var fremdeles det serien lente seg på, og de fleste av serieveteranene var involverte i utviklingen. 

Da Gamer.no-redaksjonen stemte frem de 50 beste spillene fra tiåret 2000-2009 havnet spillet på en sjetteplass, og vår skribent beskrev det som et av tidenes aller beste spill:

– Det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler for dette spillet. Det er nesten som å skulle definere familien sin, eller mine nærmeste venner. Fra første sekund blir du tryllet inn i en magisk verden der hver eneste person og skapning er karismatisk og elskverdig. Historien er stor, dyp og full av emosjonelle høydepunkter det er helt umulig å glemme, skrev Øystein Furevik i 2010.

Det neste spillet i serien blir en stor begivenhet.
Vi forventet en Final Fantasy XV-slippdato i mars, men vi regnet ikke med å få alt dette samtidig »

Kommentarer (20)

Forsiden akkurat nå

Til toppen