Final Fantasy IX er ute på PC, 15 år etter at spillet debuterte på PlayStation

Og ja, Square Enix har slipt litt på kantene.

Square Enix

I januar fortalte vi at Square Enix ville slippe Final Fantasy IX på iOS, Android og PC. Mobilutgavene kom for noen måneder siden – nå har PC-utgaven kommet seg i mål også.

Som vi skrev sist er dette en oppusset utgave av spillet, noe du kan se i et par av skjermbildene i denne artikkelen. Square Enix har tatt figurmodellene og gitt de et realt løft, men har dessverre ikke gjort mye med de forhåndstegnede bakgrunnene.

Final Fantasy IX1 Final Fantasy IX1
Sammenlign ny og gammel grafikk. (Bilder: Tyroine/Reddit)

I tillegg kan man – slik man kunne med de nylanserte PC-utgavene av Final Fantasy VII og Final Fantasy VIII – dra nytte av såkalte «booster»-programmer. Da kan man skru av kampene, gi seg selv en hel del nivå, eller sette opp hastigheten i spillet – noe som sikkert passer godt for spillere som ikke ønsker å gå gjennom de 50 til 100 timene spillet krever.

Siste på PlayStation

Ikke alt ser like pent ut. (Bilde: Square Enix)

Final Fantasy IX var det siste spillet i serien som ble sluppet på PlayStation. Som med andre spill i serien fortelles en storslått og melodramatisk historie, med intriger og et fargerikt figurgalleri. Det turbaserte kampsystemet var fremdeles det serien lente seg på, og de fleste av serieveteranene var involverte i utviklingen.

Da Gamer.no-redaksjonen stemte frem de 50 beste spillene fra tiåret 2000-2009 havnet spillet på en sjetteplass, og vår skribent beskrev det som et av tidenes aller beste spill:

– Det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler for dette spillet. Det er nesten som å skulle definere familien sin, eller mine nærmeste venner. Fra første sekund blir du tryllet inn i en magisk verden der hver eneste person og skapning er karismatisk og elskverdig. Historien er stor, dyp og full av emosjonelle høydepunkter det er helt umulig å glemme, skrev Øystein Furevik i 2010.

Det neste spillet i serien blir en stor begivenhet.
Vi forventet en Final Fantasy XV-slippdato i mars, men vi regnet ikke med å få alt dette samtidig »

Siste fra forsiden