Final Fantasy IX kommer til PC, iOS og Android

Square Enix har vist frem en trailer for den oppussede utgaven.

Square Enix har i løpet av den siste tiden pusset opp og relansert flere av sine gamle spill, og nå har turen kommet til Final Fantasy IX. Det melder utvikleren via sine japanske nettsider. Rollespillet vil lanseres på PC, iOS og Android, men en lanseringsdato har hittil ikke blitt annonsert.

I forbindelse med annonseringen viste Square frem den første traileren for spillet nye utgave, og det er lett å se de visuelle forbedringene som er introdusert. I bildet nedenfor kan du se en sammenligning mellom traileren og originalspillet.

Final Fantasy IX1 Final Fantasy IX1
Sammenlign ny og gammel grafikk. (Bilder: Tyroine/Reddit)

Feirer 15 år i Europa

Annonseringen av spillets nye utgave kommer drøye to måneder før Final Fantasy IXs 15-årsjubileum i Europa. Spillet kom til vår kant av verden 16. februar på PlayStation, og selv om det kanskje aldri kom seg helt ut av skyggen til Final Fantasy VII regnes det fortsatt som en klassiker blant rollespillfans.

Final Fantasy IX.
Square Enix

Da Gamer.no-redaksjonen stemte frem de 50 beste spillene fra tiåret 2000-2009 havnet spillet på en sjetteplass, og vår skribent beskrev det som et av tidenes aller beste spill:

– Det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler for dette spillet. Det er nesten som å skulle definere familien sin, eller mine nærmeste venner. Fra første sekund blir du tryllet inn i en magisk verden der hver eneste person og skapning er karismatisk og elskverdig. Historien er stor, dyp og full av emosjonelle høydepunkter det er helt umulig å glemme, skrev Øystein Furevik i 2010.

Final Fantasy XV kommer i år

Final Fantasy XV skal lanseres i år.
Square Enix

Square Enix holder riktignok ikke bare på med gamle spill, og Final Fantasy-serien vil snart fortsettes med det etterlengtede Final Fantasy XV. Spillet – som har vært i utvikling siden 2006 – har fortsatt ikke fått en slippdato, men i sin nyttårshilsen til fansen kunne utvikleren bekrefte at spillet skal lanseres i løpet av 2016:

– Vi skal endelig lansere [Final Fantasy XV] i år, i 2016! Vi skal gjøre alt vi kan for å få ferdig spillet og skape en opplevelse vi er utrolig stolte av og en dere vil sette pris på, skrev spillsjef Hajime Tabata.

Nylig ble Final Fantasy VI lansert på PC.
Men fansen hadde nok håpet på en annen versjon »

Siste fra forsiden