Final Fantasy VII er ute på iOS

Lar deg skru av spillets tilfeldige kamper.

Square, All Rights Reserved

Square Enix fortsetter å pumpe ut Final Fantasy VII til nye plattformer, og nå har turen kommet til iPhone og iPad. iOS-versjonen – som allerede kan lastes ned via App Store – er en portering av spillets PC-utgave, med grensesnitt og kontroller tilpasset for mindre berøringsskjermer.

Ifølge spillets butikkside er dette Final Fantasy VII i sin helhet, uten noen endringer i den storslåtte historien. Spillere vil likevel oppdage to enorme forskjeller mellom denne og tidligere versjoner: Spillets tilfeldige kamper kan skrus av og en «Max Stats»-funksjon gjør spillfigurene nærmest udødelige.

Det er lett å gå lei av de tilfeldige kampene i Final Fantasy VII.

Final Fantasy VIIs tilfeldige kamper omtales ofte som spillets største irritasjonsmoment, så muligheten til å skru dem av vil trolig bli godt mottatt av mange. Fastsatte kamper må fortsatt spilles gjennom, men med ett knappetrykk kan spillfigurenes erfaringsnivå økes til det høyeste, noe som gjør enhver kamp lekende lett.

Tar stor plass

At Square Enix ikke har kuttet ned på noe av spillet i mobilversjonen blir sikkert også møtt med glede blant fansen. Ulempen med dette er imidlertid at spillet er veldig stort. Final Fantasy VII tar opp nesten to gigabyte med plass og krever at du har over fire gigabyte ledig før du i det hele tatt kan begynne å laste det ned.

Lagringsplass er dyrebart i mobilverdenen, og spill og programmer som krever i overkant mye plass blir ofte nedprioritert. Når spillet i tillegg koster 149 kroner – sammenlignet med 82 kroner på PlayStation Network og 100 kroner på Steam – kan det bli vanskelig for Final Fantasy VII å oppnå de store salgstallene.

Er du likevel innstilt på å skaffe deg den nyeste versjonen av denne klassikeren anbefaler Square Enix at du har en iPhone 5s, tredjegenerasjons iPad, iPad mini 2 eller en nyere enhet.

Square Enix annonserte nylig spillets etterlengtede nyversjon.
Final Fantasy VII Remake er endelig en realitet »

Siste fra forsiden