E3 2019 - Final Fantasy VII Remake dato

Final Fantasy VII Remake lanseres våren 2020

Square røpet slippdatoen med en ny trailer for spillet.

Natt til mandag arrangerte Square Enix en stor konsert med Final Fantasy VII-musikk. Ikke helt uventet dukket spillsjef Tetsuya Nomura opp, og fra scenen kunngjorde han like så greit lanseringsdatoen for Final Fantasy VII Remake.

Datoen er satt.
Square Enix

3. mars 2020 er datoen det smeller, som traileren over bekrefter. Videoen viser frem enda mer av nyversjonens kampsystem, som har blitt fullstendig overhalt fra det turbaserte opplegget vi kjenner fra originalspillet. igjen får vi glimt av Cloud, Barrett, Aerith og Avalanche-gjengen Biggs, Wedge og Jessie.

Fem år etter kunngjøringen

Nyversjonen kommer altså nesten fem år etter den opprinnelige kunngjøringen i 2015, men trolig fortsatt en stund før fans hadde forventet.

Detaljene er enda få, og vi regner med å få mer nytt i løpet av Square Enix-konferansen på tirsdag morgen. Basert på tidligere informasjon, kan vi imidlertid gå ut ifra at spillet som slippes i mars kun er første del av det fullstendige spillet.

Square kunngjorde allerede i 2015 at Final Fantasy VII Remake var for stort til å bare være ett spill. I stedet er planen å slippe spillet i tre episoder, noe utvikleren bekreftet for en snau måned siden.

I en pressemelding for datokunngjøringen forteller Square riktignok ingen ting om episodene, så hvordan det vil fungere må vi vente å se. Det står også at Final Fantasy VII Remake «debuterer først på PlayStation 4», som kanskje antyder at spillet kommer til andre plattformer etter hvert.

På vår E3-side finner du flere nyheter fra årets messe »

Siste fra forsiden