Final Fantasy XII får en «remake», skal vi tro denne rare uttalelsen

OPPDATERT: Nå hevder dirigenten at bruken av ordet «remake» var feil.

Tokløveret fra Final Fantasy XII.
Square Enix

OPPDATERING 15:34: Dirigent Arnie Roth hevder i en ny uttalelse at bruken av ordet «remake» var feil. Måten uttalelsen er utformet på tyder likevel på at vi kan vente oss å høre noe om en oppusset nyversjon om ikke så alt for lenge. Roths bruk av «remake» kunne ha signalisert et nytt Final Fantasy XII, bygget opp fra grunnen av. Antageligvis så han seg nødt til å korrigere dette på denne måten.

Opprinnelig sak følger:

Det er bare ett år siden Square Enix lanserte en oppusset versjon av PlayStation 2-spillene Final Fantasy X og Final Fantasy X-2 til PlayStation 3 og PS Vita. At Final Fantasy XII nå virker å være neste spill som skal få fornyet lakken virker ikke utenkelig.

Final Fantasy XII er snart ti år gammelt.

Måten dette har blitt annonsert på er derimot utrolig rar.

De siste 10 årene har konsertdirgent Arnie Roth turnert verden rundt med diverse oppsetninger av Final Fantasy-musikk arrangert for filharmoni-orkester. Under en konsert i Pittsburgh ble nettopp en Final Fantasy XII-«remake» listet opp som ett av spillene fansen kunne glede seg til av dirigent Roth. Dette melder Final Fantasy Network.

– Og så har vi en Final Fantasy XII «remake» som kommer snart, snek Roth inn midt mellom å nevne Final Fantasy VII-oppussingen og Final Fantasy XV. Du kan se opptak av det hele nederst i artikkelen.

Virkelig?

Det er vanskelig å ikke møte det hele med skepsis. Når var sist du hørte om en dirigent annonsere et spill, og på en så selvfølgelig måte? Roth kan ha forsnakket seg, men det er mer tvilsomt at han blandet prosjektet med noe annet. Han er svært kjent med serien og har god oversikt over spillene. Faktisk fortalte han også publikum at Final Fantasy XII-komponist Hitoshi Sakimoto var med i publikum den dagen.

Slik kan remaken se ut. Dette er en video av Final Fantasy XII emulert via PCSX2, og er derfor oppskalert langt over PlayStation 2-grensene. (Video: Tam3n)

Square Enix har ennå ikke kommentert uttalelsen til Roth, eller annonsert noe på egen hånd. Vi tipper at en mer offisiell annonsering er like rundt hjørnet. Siden spillet blir ti år gammelt neste år, er det ikke utenkelig at en lansering faller da.

Antageligvis blir nyversjonen basert på Final Fantasy XII International Zodiac Job System, en japansk versjon av spillet som gjorde en del endringer. Den største endringen var en helrenovering av kampsystemet.

Final Fantasy-serien har ikke sluppet unna «remake»- og «remaster»-kategoriene heller. Faktisk er serien en av de som har sett flest nyversjoner av de eldre spillene – Final Fantasy IV har for eksempel fått hele 7 nyversjoner av ymse art siden lanseringen i 1991.

I sommer fikk fansen en annonsering de har ønsket seg i om lag 15 år: en fullverdig oppussing av Final Fantasy VII som drar nytte av dagens ytelsesmulighetet. Spillet skal bygges opp fra grunn av, og vi ser det neppe på noen år ennå.

Les også
Anmeldelse:

Vi hadde mye godt å si om det tolvte innslaget i serien.
Final Fantasy XII er både et sterkt eventyr og tidvis kjedelig »

Her snakker Roth om Final Fantasy XII-remaken. (Video: Final Fantasy Network)

Siste fra forsiden