Playdate

Firewatch-utgiveren kunngjør ny håndholdt konsoll – med sveiv

Playdate lanseres i begrenset opplag til neste år.

Panic

Panic – selskapet som blant annet står som utgiver for Firewatch og det kommende Untitled Goose Game – har kastet seg på maskinvarekjøret. Studioet har brukt de siste fire årene på å snekre sammen en håndholdt konsoll, og denne uken kunne teamet avduke Playdate.

Den lille maskinen, som du får plass til i lomma, består av en liten sort-hvit skjerm, noen knapper og – kanskje mest oppsiktsvekkende – en sveiv. Som Panic påpeker skal sveiven ikke brukes til å starte maskinen, slik som man gjorde med biler i gamle dager. I stedet fungerer den som en egen styringsmekanisme, som vil benyttes i varierende grad avhengig av spillet.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Tolv spill, ett hver uke

Ifølge utvikleren vil Playdate lanseres tidlig neste år, kun i begrenset opplag og med en prislapp på 149 dollar – rundt 1300 kroner. Med på kjøpet får man 12 spill, som vil lanseres gradvis med ett nytt spill hver uke.

Hva man får vil utvikleren ikke ut med, men blant listen over utviklere finner vi Katamari Damacy-skaper Keita Takahashi og Getting Over it With Bennett Foddy-utvikler Bennett Foddy.

– Vi vil at spillene skal forbli en hemmelighet frem til de dukker opp på Playdaten din. Vi ønsker å overraske deg. Noen er korte, noen lange, noen er eksperimentelle, noen tradisjonelle. Alle er morsomme, hinter Panic.

Den lille krabaten kommer med støtte for trådløs nettverkstilkobling og Bluetooth og lades med en USB-C-kabel. Med Wi-Fi er det også muligheter for at konsollen får flere spill etter hvert, og Panic omtaler de tolv inkluderte titlene som «sesong en».

Hvorvidt Playdate blir å se i Norge er foreløpig uvisst, da Panic enda ikke har bestemt seg for hvilke land maskinen skal lanseres i.

Intellivision er snart tilbake med ny maskinvare.
Amico er selskapets første konsoll på over 20 år »

Siste fra forsiden