Intellivision Amico

Dette er Intellivisions nye konsoll – selskapets første på over 20 år

Intellivision Amico er avduket.

I mai i år meldte vi at Intellivision, et navn som strekker seg tilbake til spillkonsollenes tidligste dager, skulle slippe en ny konsoll. Som Game Informer melder har selskapet nå offisielt avduket maskinen.

Den nye konsollen heter Intellivision Amico og skal slippes på det europeiske markedet den 10. oktober 2020, så den er altså ennå et stykke unna butikkhyllene.

Prisene vil ligge mellom 149 - 179 dollar, altså cirka mellom 1200 og 1500 kroner. Spillene vil være nedlastbare og koste mellom 3 og 8 dollar, eller mellom 25 og 65 kroner.

Nye versjoner av klassiske titler

Det vil følge med to trådløse Bluetooth-kontrollere som gir taktile tilbakemeldinger, og kontrollene har også mikrofoner og høyttalere innebygget. Utover dette er alle de tekniske spesifikasjonene ennå ikke klare.

Intellivision

Når det gjelder spill vil maskinen blant annet by på nye versjoner av eldre titler, deriblant Atari-spill som Pong og Asteroids. Andre spill som vil gjenoppstå i nye utgaver på konsollen er arkadetitler som R-Type, BurgerTime og Kung-Fu Master.

Ifølge produsenten skal Amico forsøke å fylle hullet mellom såkalte «hardcore»-spille og «casual»-folket, og tar sikte på å være en familievennlig maskin som skal sette kvalitet over kvantitet – hva nå enn det betyr i praksis.

Intellivision var en spillkonsoll som ble lansert helt tilbake i 1979, og takket være en gruppe fans under ledelse av en spillutvikler ved navn Tommy Tallarico kommer nå denne nye konsollen.

Tallarico kjøpte tidligere andeler i Intellivision Productions av selskapets grunnlegger, og har nå relansert selskapet under det nye navnet Intellivision Entertainment, som skal slippe den nye maskinen. Flere fra det opprinnelige Intellivision-teamet skal være med på laget og bidra til utviklingen av den nye konsollen

Mer informasjon om den nye konsollen, og flere spilltitler, kan du finne på produktsiden.

Les også: Spider-Man disker opp med en enda tøffere utfordring »

Siste fra forsiden