Fjerner NFL-spiller fra Madden 15 etter voldsepisode

Ray Rice er utestengt fra sporten på ubestemt tid.

EA Sports

Den amerikanske fotballspilleren Ray Rice vil bli fjernet fra Madden 15 i en oppdatering kommende fredag, etter at han nylig ble suspendert fra NFL på ubestemt tid.

Rice har fått straffen etter at det ble klart at han i februar hadde slått ned forloveden sin, Janay Palmer, i en heis i Revel Hotel and Casino i Atlantic City. Han har også blitt sparket fra klubben sin, Baltimore Ravens.

Brutal episode

På nettstedet TMZ Sports kan vi se en overvåkningsvideo av hendelsen. Der ser det ut som Rice spytter på forloveden utenfor heisen, før kranglingen fortsetter inne i heisen.

Her ser det ut som han gir henne et lettere slag, som hun reagerer kraftig på. Når hun da kommer mot ham slår han henne ned, slik at hun slår hodet i et rekkverk og blir liggende bevisstløs på gulvet.

I denne pressekonferansen fra mai sier Rice unnskyld til alle unntatt personen han slo ned. Hun beklager imidlertid «sin rolle» i voldsepisoden.

Rice drar etter hvert den bevisstløse kvinnen ut av heisen, og etter cirka ett minutt virker det som hun våkner opp igjen, men det tar lang tid før hun kommer seg helt. I ettertid har de to giftet seg.

Dette er trolig første gang en spiller har blitt fjernet fra et sportsspill etter lansering – men sjansene er vel små for at han fortsatt har nok tilhengere til at noen protesterer.

I forrige utgave av spillet ble NFL-spilleren Aaron Hernandez fjernet før lansering, i forbindelse med at han ble etterforsket for drap.

Vi tok sist gang en titt på Madden-serien da Madden NFL 12 kom ut for noen år siden.

Siste fra forsiden