Steam solgte ødelagt spill

Fjernet i går

En Steam-oppdatering ødela Earth 2160, men det ble ikke fjernet fra butikken.

Valves populære distribusjonskanal Steam har et rykte for å være langsomme med å implementere oppdateringer til spill fra tredjepartsutviklere, men historien om sanntidsstrategispillet Earth 2160 skiller seg likevel ut.

I februar sluttet nemlig spillet å virke, etter at selve Steam-klienten ble oppdatert. Spillet nektet plent å starte, og brukere fikk følgende feilmelding: «There was an error authorizing your Earth2160 install. ERR:Failed to get SteamID».

spillets Steam-forum dukket det umiddelbart opp klager fra fortvilte kunder, som også kontaktet Valves brukerstøtte-system. Men klagene ble tilsynelatende ignorert, og Steam fortsatte å selge spillet som før - på tross av at det ikke lenger kunne kjøres.

Folk som kjøpte Earth 2160 fra andre distribusjonskanaler har ikke opplevd noen slike problemer med spillet, og alt tyder på at feilen ligger i selve Steam-programmet.

Det var ikke før nettstedet Shacknews publiserte en sak om situasjonen i går kveld at Steam valgte å fjerne spillet fra nettbutikken sin. Forhåpentligvis for de som har kjøpt spillet i god tro, arbeides det nå med en løsning på problemet.

Earth 2160 er forøvrig på vei til distribusjonsportalen Good Old Games, hvor det vil selges uten kopibeskyttelse. Dermed slipper man forhåpentligvis å engste seg for om spillet man har kjøpt slutter å fungere uten forvarsel.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden