Chris Avellone

Flere studioer tar avstand fra Chris Avellone etter anklager om seksuell trakassering

Konseptkunst fra Dying Light 2.
Techland Publishing

Techland melder tirsdag at det har avsluttet sitt Dying Light 2-samarbeid med Chris Avellone. Nyheten følger flere anklager om seksuell trakassering rettet mot den kjente spillforfatteren – anklager som Techland ser svært alvorlig på.

– Vi er svært forsiktige i måten vi behandler tilfeller med seksuell trakassering og respektløshet, og har nulltoleranse for slik oppførsel. Det gjelder både for våre ansatte og for eksterne konsulenter, inkludert Chris. Det er derfor vi, sammen med Chris Avellone, har besluttet å avslutte vårt samarbeid, skriver studioet på Twitter.

I kjølvannet av anklagene har flere studioer tatt avstand fra Avellone. Gato Studio, teamet bak rollespillet The Waylanders, forteller at det ikke lenger jobber med forfatteren, ettersom hans kontrakt løp ut forrige uke. Teamet vil imidlertid se over bidragene hans og ta en vurdering på hva som bør skje videre.

Paradox Interactive, utgiveren bak Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 kom også med en uttalelse på tirsdag. Til Gamasutra påpeker Paradox at Avellone kun var involvert i prosjektet i en kort periode, og at alt han bidro med allerede er kuttet fra spillet.

Chris Avellone – kjent for sitt arbeid med blant annet Planescape: Torment, Icewind Dale, Fallout: New Vegas og Degrees of Separation fra norske Moondrop – har så langt ikke kommet med noen offisiell uttalelse om anklagene. Han har imidlertid henvendt seg direkte til et par av anklagerne på Twitter, der han beklager måten han oppførte seg på.

Siste fra forsiden